Voetbaloverzicht Pijnacker-Nootdorp

Sport 76 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - DSVP kwam bij medekoploper Excelsior Pernis tot een knap gelijkspel (1-1). Nadat Bas Ruigrok eerst nog de lat had geraakt, zorgde Johny Verhoef wat later met een afstandsschot voor een Pijnackerse voorsprong.

In de tweede helft had DSVP de harde wind mee en kwam het tot een aantal gevaarlijke aanvallen. Schoten van Michiel van Atten en Johny Verhoef (schot op de lat) treffen echter geen doel. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Excelsior toch nog op gelijke hoogte.

SV Nootdorp leed de tweede nederlaag op rij. Op sportpark ’s Gravenhout klopte oude bekende Smitshoek, in een matige wedstrijd, SV Nootdorp met 1-2. Smitshoek kwam al vrij snel op een 0-2 voorsprong, wat bepaald geen gezellig sfeertje op het veld tot gevolg had. Temeer omdat scheidsrechter Stolze bij het eerste doelpunt de Nootdorpse vlagenist negerde. Nog voor de thee scoorde Sander Jansen de aansluiter. Verder dan een schot op de paal van de voet van Seedorf kwam Nootdorp, dat in het tweede deel veel sterker was, echter niet.

Oliveo deed het bepaald niet verkeerd tegen het hooggeplaatste Den Hoorn. Op De Groene Wijdte kwam Den Hoorn niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Doelman Paul van Reeuwijk was goed in vorm en bracht Den Hoorn soms tot wanhoop met zijn reddingen. Den Hoorn zag geen kans om het spel te maken tegen het zich stug verwerende Oliveo. De thuisploeg kreeg zelf ook nog el enkele mogelijkheden, maar Tim van Rhenen en Bjorn Raven hadden geen geluk bij de afwerking. Het bleef dus bij 0-0.

RKDEO speelde tegen Duinoord een beladen wedstrijd. Nadat Eric Mooijman een strafschop had gemist deed Pieter Taal van Duinoord dat later beter. Nadat doelman Hendriks door de arbiter van Dienst wegens een overtreding van het veld was gestuurd schoot hij de stand naar 0-1. Korte tijd later bracht Taal de stand op 0-2. Nog voor de thee kwam RKDEO, door een doelpunt van Michel Rolvonk na aangeven van Ben Abdellah op 1-2 en kreeg DEO toch weer hoop op een goede afloop. Kort tevoren had Abdellah de bal nog tegen de paal geschoten.

In de tweede helft kwam ook Duindorp met tien man te staan: Zuurmond kreeg de tweede gele kaart voorgehouden door scheidsrechter Den Tuinder. Met nog een half uur te gaan bracht trainer Corne van Doorn Lennart Hilkhuijsen in het veld. Eerst nog trof Abdellah de lat, maar kort daarna trof Hikhuisen doel (2-2). Kort voor tijd schoot Hilkhuisen zowaar nog de winnende treffer binnen. Daarna kwam er (helaas) publiek op het veld en floot de scheidsrechter voortijdig af. Een muisje dat nog een staartje zal krijgen.