Bestemmingsplan Groene Wijdte

Gemeente 26 keer gelezen

Pijnacker - De Groene Wijdte is in de jaren zeventig van de vorige eeuw aangelegd als sportpark. Sindsdien is Pijnacker aanzienlijk groter geworden. Door relatief kleine aanpassingen zijn de sportverenigingen meegegroeid met de ontwikkeling van de gemeente.

Inmiddels zijn er al een aantal noodzakelijke uitbreidingen gedaan. Zo is er een ballonhal geplaatst waardoor tennissen in de winter ook mogelijk is. Daarnaast zijn er nieuwe kantines voor de voetbal en voor korfbal gerealiseerd. Verder staan er nog nieuwe ontwikkelingen gepland. Denk bijvoorbeeld aan het Stanislascollege. Hiermee wil de gemeente onderwijs en bewegen dichter bij elkaar brengen.

Alle voorzieningen worden vastgelegd in het bestemmingsplan van de Groene Wijdte. Dit bestemmingsplan biedt de komende tien jaar ook de mogelijkheid voor eventuele uitbreidingen van de sportverenigingen.

In de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) is de procedure vastgelegd die de gemeenteraad voor het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan moet volgen. Deze week start het vooroverlegtraject voor andere (overheids)instanties en het inspraaktraject van het voorontwerpbestemmingsplan Groene Wijdte. De formele, juridische publicatie hiervan staat onder de bekendmakingen van deze week . Het plan ligt vanaf 22 november 2007 zes weken ter inzage bij het gemeentekantoor. U kunt de bestanden ook downloaden van onze website www.pijnacker-nootdorp.nl > inwoners > plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant