Buslijn 131 voortaan met grote bus

Gemeente 45 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf 9 december rijden de bussen volgens de nieuwe winterdienstregeling 2008. Connexxion vervangt op lijn 131 dan de minibus door een gewone ‘12 meter-bus’ met lage vloer.

Het succes van lijn 131 in 2007 leidde tot dit besluit. Het voordeel van grotere bussen is dat deze beter toegankelijk zijn voor onder meer reizigers met kinderwagens, bagage of rollators. Door de lagere vloer is er nog slechts één stap (van 25 cm hoog) om de bus te betreden of te verlaten. Omdat ook de ingang breder is dan in de minibus, wordt het in- en uitstappen makkelijker.

De route, die lijn 131 per 9 december (en in 2008) rijdt, is grotendeels dezelfde als die van de minibus. De bus stopt ook bij de RandstadRail halte in Nootdorp (op het Hof van Wieligh). Dat doet het kleine busje ook al sinds september van dit jaar, maar veel mensen weten dit nog niet.

Nootdorp

Vanaf 9 december rijdt de bus na de RandstadRail halte in Nootdorp via de Laan van Floris de Vijfde en De Poort naar de Kruisweg richting Nootdorp centrum. De tijdelijke halte op de Kruisweg bij basisschool de Waterwilg vervalt. Op De Poort komt, tussen de uitrit van de Waterwilg/de sporthal en de kruising met de Kruisweg, tijdelijk een eenvoudige halte. Volgend jaar wordt deze halte definitief ingericht volgens de nieuwste landelijke richtlijnen voor toegankelijkheid van haltes.

Pijnacker

In Pijnacker vervalt de halte (een parkeervak) voor de ingang van het gemeentekantoor op het Oranjeplein. Hier kan immers geen grote bus stoppen. De nieuwe halte voor het gemeentekantoor ligt om de hoek aan de Emmastraat, nagenoeg op het kruispunt met de Oranjelaan. Hier wordt de oude halte, schuin tegenover de brandweerkazerne, weer in ere hersteld. Momenteel kunnen automobilisten deze gebruiken als parkeerplaats, maar dat mag niet meer na 9 december. Het is uitdrukkelijk verboden om te parkeren op een plaats waar een geel bushaltebord staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant