Resultaten integrale verkeerscontrole

Actueel 21 keer gelezen

Rijswijk - Voor de zevende keer hield Politie Haaglanden in samenwerking met de Belastingdienst, de Inspectie voor Verkeer & Waterstaat, het Korps Landelijke Politie Diensten, het Openbaar Ministerie en de gemeente op vrijdag 16 november op het Bogaerdplein een integrale verkeerscontrole.

In totaal werden 150 voertuigen en 10 taxi’s gecontroleerd. Vijf taxichauffeurs kregen van de inspectie voor Verkeer en Waterstaat een waarschuwing omdat ze hun rittenboekjes niet goed hadden ingevuld. De Belastingdienst controleerde 79 voertuigen en 9 daarvan werden in beslaggenomen. Er werd een bedrag van ongeveer € 16.500 geïnd. Het parket schreef 13 dagvaardingen uit voor het niet verzekerd rijden waarbij twee personen geen rijbewijs hadden.

Meer dan 80 bekeuringen werden uitgeschrven voor diverse feiten en in nog eens 8 zaken werd een proces-verbaal opgemaakt. Twee bestuurders waren onder invloed, een van hen had verdovende middelen gebruikt. Twee personen stonden gesignaleerd: een moest nog 18 dagen gevangenisstraf uitzitten en de ander 30 dagen en hij had ook nog € 5980 aan boetes openstaan. Tijdens deze controle inde de ploeg Betex in totaal € 4683 aan openstaande boetes. Verder moest een buitenlandse automobilist die het rode licht had genegeerd gelijk €130 betalen. Verder bleek dat een automobilist met een vals rijbewijs reed.

Het meest opmerkelijke tijdens deze controle was wel de bestuurder wiens bestuurdersstoel finaal was afgebroken. Om toch van zijn auto gebruik te kunnen maken, had hij een betonblok onder zijn stoel gelegd om toch was stevigheid te hebben. Hij was verder onder invloed van verdovende middelen (hennep) en in zijn auto werd een zakje met wiet aangetroffen. De belastingdienst had ook nog een appeltje met hem te schillen.

Al met al kijken de deelnemende organisaties terug op een geslaagde actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant