HCP onderuit tegen de Kikkers

Sport 105 keer gelezen

Pijnacker - HCP mocht afgelopen zondag thuis aantreden tegen de Kikkers uit Nieuw-Vennep die een eerste positive op de ranglijst bezetten.

In de uitwedstrijd had Pijnacker vorige keer met een winst naar huis gekund en was er nu dan ook op gebrand om de volle winst te pakken. Pijnacker begon de wedstrijd echter ongelukkig en stond al snel na een foutje achterin en een dubieuze strafcornet met twee doelpunten achter. Kort na het tweede doelpunt stond Pijnacker ook nog eens even met tien man, maar liet wel het betere van het spel zien. Dit resulteerde dan ook in een strafbal die koeltjes door Adam van der Puil benut werd. Ook na rust was het eigenlijk Pijnacker die het spel domineerde, maar waar Pijnacker de strafcorners niet wist te benutten haalde de formative uit Nieuw-Vennep met een goede sleepcorner een beter rendement.

Helaas werd Pijnacker vooral fysiek afgestopt en kreeg door laks optreden van de scheidsrechters dan ook niet meer ruimte om te hockeyen. Rutger van Dijk tikte nog wel de 2-4 binnen, maar door enkele mensen naar voren te schuiven om nog in ieder geval een gelijkspel eruit te slepen kregen de Kikkers veel ruimte achterin en wisten nog twee keer te scoren. Jeroen Verlaan wist kort voor tijd een goed uitgespeelde kans te scoren waardoor de eindstand 3-6 werd. Coach Youri Bouman was tevreden over het spel van Pijnacker die onder zijn leiding na de winterstop veel beter is gaan hockeyen. De volgende stap is volgens hem dan ook niet op hockeytechnisch/tactisch vlak te maken, maar op het mentale.

Man van de wedstrijd was middenvelder Adam van der Puil die op de foto staat met Mini van de Week Janneke Tack. Haar shirt werd gesponsord door ABN-AMRO en Intertoys Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant