Seizoensafsluiting jeugd IJVP

Sport 92 keer gelezen

Pijnacker - De afgelopen weken hebben de laatste lessen voor de jeugd van IJsvereniging Pijnacker plaatsgevonden. Op zaterdag 15 maart stonden alle kinderen van de vereniging om vijf uur ’s middags op het ijs van de Uithof klaar voor het jaarlijkse diplomaschaatsen.

Met geslepen schaatsen en flink geconcentreerd stonden de kinderen aan de start van een tweetal schaatsproeven waarop een zo snel mogelijke tijd gereden moest worden. Op basis van de gereden tijden werd bepaald voor welk diploma een marathonproef gereden moest worden. De kinderen met het laagste diploma dienden vier rondjes te rijden, de kinderen met het hoogste diploma moesten maar liefst 22 rondjes op de 400 meter baan rijden. Uiteindelijk zijn de volgende diploma’s behaald: 12x SP, 9x A, 19x B, 33x C, 25x D, 24x E en 3x F.

Mini elfstedentocht

Afgelopen zaterdag 29 maart stond de jaarlijkse mini-elfstedentocht op het programma. Vanaf 12.00 uur ’s middags zijn alle jeugdschaatsverenigingen uit de regio die actief zijn op de Uithof, bezig geweest met het opbouwen van een geweldig leuk parcours. De hele Uithof werd opgefleurd met ballonnen, koek- en zopie tenten, kluunplaatsen, stempelposten en bruggetjes. De sfeer werd compleet gemaakt doordat veel kinderen en begeleiders verkleed aan de start stonden. Aan de kinderen werd de uitdaging meegegeven om in 5 kwartier zo veel mogelijk rondjes te rijden en stempels te verzamelen. Voor sommigen een hele inspanning, voor anderen een makkie, maar voor iedereen een heel leuk evenement. In drie sessies hebben uiteindelijk zo’n 2000 kinderen een hele leuke tocht gereden. Voor de sponsors die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt en alle foto’s kun je terecht op de site van de ijsvereniging: www.ijvp.nl.

Inschrijving volgend seizoen

Direct met afsluiten van het schaatsseizoen is ook de inschrijving voor het nieuwe seizoen van start gegaan. Alle kinderen die op 30 juni van 2007 tussen de 6 en 12 jaar zijn, kunnen zich inschrijven voor de jeugdschaats-lessen van IJsvereniging Pijnacker. Kijk voor meer informatie op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant