H.C.P. teleurgesteld met gelijkspel

Sport 46 keer gelezen

Pijnacker - De thuiswedstrijd van de hockeyheren van Pijnacker tegen kampioenskandidaat Barendrecht zou een spannende wedstrijd met veel strijd worden.

De eerste helft begon Pijnacker slordig en gaf het enkele kansjes weg. Pijnacker herstelde zich echter goed, maar wist in de aanval niet de juiste mensen te bereiken. Ook in de tweede helft had Pijnacker het betere van het spel. Barendrecht stond na een gele kaart vijf minuten met tien man, maar Pijnacker wist hiervan niet te profiteren. Zowel Barendrecht als Pijnacker kregen kansen.

Het was uiteindelijk een strafcorner door man van de wedstrijd Marco van der Heijden strak ingeschoten die de voorsprong voor Pijnacker opleverde. Ook na de 1-0 was het Pijnacker die spelmaker was en kreeg nog enkele strafcorners die niet optimaal benut werden. Toch liet Pijnacker zich in de eindfase te veel afleiden door het zeer fysieke spel van Barendrecht en kreeg het na traag omschakelen een dubieuze strafbal tegen enkele minuten voor tijd. Deze werd kundig benut en zo werd het een teleurstellend gelijkspel voor Pijnacker op de regenachtige SuperZondag van de H.C.P.

Het spel van Pijnacker is sinds de komst van coach Yuri Bouman in de winterstop duidelijk vooruitgegaan en met mindere tegenstanders in het vooruitzicht werd het in het clubhuis van de H.C.P nog erg gezellig met de Karaoke.