Invaller Colin van der Zanden pakte weer zijn doelpuntje mee.

Avanti sluit zaalcompetitie winnend af

Sport 42 keer gelezen

Moordrecht - De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie werd door Avanti winnend afgesloten. IJsselvogels werd met ruime cijfers verslagen (10-17) waardoor de ploeg van Steven Mijnsbergen op de derde plaats is geëindigd.

Geen van beide ploegen maakte nog kans op het kampioenschap of streed tegen degradatie. En dat was aan het spel te merken. Het was niet echt een wedstrijd om met superlatieven te beschrijven. IJsselvogels was aanvallend onmachtig en had na één helft pas vijf doelpunten gemaakt. Avanti hoefde niet eens voluit te gaan om de ploeg uit Moordrecht op afstand te houden.

Avanti kwam sterk uit de startblokken: de eerste twee aanvallen leverden direct twee doelpunten op. Via een afstandsschot van Kirsten Post en een omdraaibal van Laura van Leersum stond het snel 0-2. Deze marge werd halverwege de eerste helft uitgebreid naar 2-7 via strafworpen van Dé Post en Ronald Struijk en een schot van Fenna Teunissen. Er werden deze wedstrijd veel overtredingen over en weer gemaakt waar de jonge scheidsrechter Blonk regelmatig voor floot. Er werden in de eerste helft maar liefst zes strafworpen gegeven, waarbij Avanti alle vier de scoringskansen benutte. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 5-8 ruststand.

Na de rust sloeg Avanti meteen haar slag. Het was weer Kirsten Post die de score opende (5-9), gevolgd door doelpunten van Dé Post, Mathijs Kranenburg, David Post en Ronald Struijk. Met een stand van 5-13 halverwege de tweede helft zat de wedstrijd in de tas en kon eenvoudig uitgespeeld worden. Colin van der Zanden en Jiska de Boer mochten de laatste tien minuten meespelen en beiden kwamen nog tot scoren. De eindstand werd 10-17.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (3), Mathijs Kranenburg (2), David Post (2), Kirsten Post (2), Jiska de Boer, Laura van Leersum, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.

De zaalcompetitie is nu ten einde en Avanti gaat zich opmaken voor de tweede helft van de veldcompetitie. Na een aantal oefenwedstrijden zal op zaterdag 26 april de competitie worden hervat tegen koploper VEO.