Voetbaloverzicht Pijnacker en Nootdorp

Sport 336 keer gelezen

SV Nootdorp heeft zaterdag een belangrijke 3-0 overwinning op BVCB geboekt. Het heeft hierdoor vier punten voorsprong genomen op BVCB waar het de tiende plaats betreft.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar Nootdorp kwam, na een hoekschop van Wesley Epskamp, door een treffer van Sander Jansen op voorsprong. BVCB zocht hierna de aanval maar kwam niet tot succes. Nadat Romano Seedorf in de tweede helft het tweede Nootdorpse doelpunt had gescoord, zorgde Sam Ruinard nog voor een derde doelpunt.

DSVP heeft zaterdag de laatste kans om nog tot de nacompetitie te komen met beide handen aangegrepen. Bij rust was de stand, in de thuiswedstrijd tegen Maense, nog 0-0 omdat beide ploegen voor een behoudende strijdwijze hadden gekozen. In de tweede helft gingen de remmen echter los en was er sprake van en spectaculaire wedstrijd met tal van opwindende momenten. Drie minuten voor het eind gaf Johnny Verhoef met een afstandsschot de doelman het nakijken (0-1). Dit werd ook de eindstand.

Bij Delfia-RKDEO was de stand twee minuten voor het eind nog 2-2, en leek DEO kostbare punten in te moeten leveren. Michel Rolvink profiteerde echter van de ruimte die hij kreeg en schoot DEO naar een 2-3 voorsprong. Kort daarna tekende Ben Abdellah voor de 2-4 eindstand. In de eerste helft was het verdediger Pim Lakens die, met een kopbal, een 1-0 achterstand teniet deed. Na de thee kwam Deo opnieuw op achterstand, nu zorgde Ben Abdellah, na een pass van Rob van Hagen, voor de gelijkmaker (2-2). Uiteindelijk haalde DEO toch nog opgelucht adem door de twee late treffers.

Oliveo heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door bij staartclub Scheveningen met 1-0 te verliezen. Dat is dubbel jammer omdat de zebra’s zich in de vissersstad nagenoeg veilig hadden kunnen spelen. Nu blijft de tiende plek, die een nacompetitie tot behoud in de derde klas noodzakelijk maakt, toch nog als het zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Gelukkig voor Oliveo schoot RKDEO in de slotfase Delfia nog naar een nederlaag zodat de schade toch nog beperk blijft. Oliveo heeft nog twee punten voorsprong op de concurrentie.

› Nieuwsitem: Klap tijdens voetbalwedstrijd