Sloop winkelstrip Pijnacker Centrum

Gemeente 72 keer gelezen

Pijnacker - Woensdag 7 november om 16.10 uur verricht wethouder Piet van Adrichem de officiële handeling. Deze vindt plaats aan de achterzijde van de winkelstrip, op het parkeerterrein. De sloop maakt de weg vrij voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum die in 2008 start.

ABB werkt samen met de gemeente aan de ontwikkeling en de uitbreiding van het winkelcentrum in Pijnacker. De eerste veranderingen zijn al zichtbaar: de noodwinkels op het Raadhuisplein zijn in gebruik. Daarnaast is de afgelopen weken gestart met het ‘strippen’ van de winkelstrip ter voorbereiding op de sloopwerkzaamheden. De sloop duurt vier weken. De gemeente en ABB zorgen ervoor dat de sloop zo veilig mogelijk verloopt, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wat wordt er gebouwd?

In totaal 155 nieuwe woningen, zo'n 30 winkels met ruim 10.000 m² ruimte en bijna 300 parkeerplaatsen. Het project is onderverdeeld in vijf deelgebieden: Kernwinkelgebied West (bouwdeel A), de Emmapassage (bouwdeel B), de Rabobanklocatie (bouwdeel C), het Witte Huis (bouwdeel D) en de ingang van de parkeergarage aan de Oostlaan (bouwdeel I). De verschillende bouwdelen worden gefaseerd ontwikkeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant