Brandweer over lichtjesfeest

Gemeente 51 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De brandweer houdt rekening met loze meldingen tijdens de jaarlijkse viering van het Hindoestaanse Divali- of lichtjesfeest op vrijdag 9 november.

Divali of Diwali is Sanskriet voor ‘een rij lichtjes’. Dit lichtjesfeest, dat gekenmerkt wordt door olielampjes (diya’s) in elke ruimte van het huis, is het belangrijkste feest voor Hindoes. Al die lichtjes leiden nogal eens tot bezorgde buren die de brandweer alarmeren. Verontruste mensen kunnen daarom beter eerst even nagaan of de buren het Divalifeest vieren. De brandweer hoeft dan niet voor niets uit te rukken!

Tips

Voor Divali-vierders heeft de brandweer een aantal brandveiligheidstips. Let bijvoorbeeld op de aardewerken schaaltjes waarop de olielampjes doorgaans staan. Deze schaaltjes gaan kapot als ze heel erg heet worden. Hierdoor ontstaat gevaar voor brand. Plaats daarom de lampjes op een schoteltje met een laagje water. Als het lampje kapot gaat, dooft het water het vuur direct. Zet de schaaltjes ten slotte nooit dicht bij gordijnen of andere brandbare materialen en laat de brandende lichtjes nooit alleen. Meer informatie is te verkrijgen bij de brandweer van Pijnacker-Nootdorp, tel. 015- 362 69 55.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant