Avanti de zaal in

Sport 116 keer gelezen

Pijnacker - De eerste oefenwedstrijd in de nieuwe sporthal De Viergang eindigde in een 18-15 overwinning voor Avanti.

Het werd een gelijkopgaande wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. ALO speelt, net als Avanti, op het veld in de eerste klasse maar heeft het daar moeilijk en staat na acht wedstrijden op de laatste plaats met maar vier punten. Avanti speelde deze avond zonder Kirsten Post maar met Marieke van Winden in de basis. De wedstrijd stond onder de prima leiding van scheidsrechter Geert de Joode en grensrechter Peter Drop.

Avanti pakte in de tweede aanval direct de eerste twee puntenmarge na doelpunten van Ronald Struijk en Jiska de Boer (3-1). De eerste helft wist Avanti deze voorsprong vast te houden. Er werd gerust bij 8-7.

Na de rust kwam ALO direct op gelijke hoogte (8-8). De eerste aanval zorgde echter direct weer voor een twee puntenmarge via Ronald Struijk en Dé Post. Het scoreverloop golfde in deze fase op en neer. ALO kwam weer gelijk en daarna liep Avanti telkens weer uit naar twee punten verschil. Toch maakte Avanti het zichzelf moeilijk door slordigheden in de passing en een te laag baltempo in de aanval. Dit gaf ALO de gelegenheid om telkens aan te sluiten. En het lukte Avanti maar niet om weg te lopen. Maar dankzij prima reboundwerk van David Post kon Mathijs Kranenburg tweemaal achter elkaar van afstand scoren en de score op 15-13 brengen. Met nog zeven minuten te spelen maakte Avanti daarna het karwei af en werd de wedstrijd met 18-15 gewonnen.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (7), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Dé Post (2), Jiska de Boer en Marieke van Winden.