Geen bloemen voor Unitas

Sport 91 keer gelezen

Pijnacker - Onderschat is nog zachtjes uitgedrukt; de Heren van Unitas '63 dachten wel eventjes de punten te pakken in Pijnacker tegelijk met de kampioenstitel. Een gelijkspel tegen Oliveo dat in de uitwedstrijd met 40-18 grandioos weggespeeld was, was genoeg geweest om het kampioenschap zeker te stellen voor de mannen uit Maassluis.

Helaas was Oliveo vergeten bloemen te kopen voor deze ploeg en toen de Oliveanen gevraagd werd naar een oplossing, zei de aanvoerder: "Nu zullen we wel van jullie moeten winnen!" Het zekerheidje dat bij Oliveo gehaald kon worden, bleek een grote teleurstelling voor Unitas en het in groten getale meegereisde publiek. De verdediging van Oliveo stond er zoals het hoort, Chef ving de ballen en hij maakte de ene na de andere break-out doeltreffend af. André stond de eerste helft als de beste te keepen, waarna Bert ook niet onverdienstelijk in de tweede helft op maar acht ballen na het doel schoonhield. Tineke stond apentrots langs de kant als interim-coach aangezien coach Dré ziek op bed lag. Helaas liep voorzitter Angelo door de hitte van de strijd tegen een rode kaart op, omdat hij bijzonder fel stond te verdedigen. Rode kaart is appeltaart en volgende week is het hem weer vergeven.

Het was misschien wel de spannendste wedstrijd uit de competitie, maar het bleef de volle zestig minuten een sportieve strijd. En met deze overwinning heeft de herenselectie van Oliveo Handbal toch zijn waarde en potentie benadrukt (tegen de verwachtingen in, en dat kost coach André een kratje!). Aan het eind kreeg Welp van de Week Jorrit Harms het scheidsrechterskaartje in handen met daarop de welverdiende 24-21 eindstand in het voordeel voor Oliveo. Unitas '63 mag afgelopen zaterdag in Pijnacker dan geen kampioen geworden zijn, zij zijn nog steeds de favorieten en Oliveo wenst hen dan ook veel succes in hun beslissingswedstrijd tegen Snelwiek.

Wart Luscuere

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant