Avanti slaat toe in 2e helft

Sport 209 keer gelezen

Pijnacker - In de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie heeft Avanti gewonnen van ONDO uit ’s-Gravenzande. Avanti liep in de tweede helft weg van ONDO, maar maakte het aan het eind van de wedstrijd nog erg spannend om toch nog net met 17-16 te winnen.

Ondanks het feit dat er voor Avanti niets meer te winnen viel, was de ploeg van Steven Mijnsbergen er alles aan gelegen om de laatste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijden tegen ONDO staan altijd garant voor veel strijd en een spannend scoreverloop. Ook deze zaterdag was dit beeld niet veel anders. Hoewel de wedstrijd over het geheel genomen niet supergoed was, vergoedde de spanning veel. Tot aan de 3-3 ging het scoreverloop gelijk op, maar toen was het ONDO die de eerste twee puntenmarge pakte (3-5).

Het was aanvoerder Dé Post die de aansluitingstreffer maakte via een strafworp en het sein gaf voor de inhaalrace. Avanti had veelvuldig de rebound en de eerste aanval scoorde maar liefst elfmaal. Met de rust was de stand 7-6 in het voordeel van het team uit Pijnacker.

Na de rust schoot Avanti met scherp. Vele afstandsschoten vonden het mandje en na tien minuten had Avanti een vier doelpunten voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd vastgehouden tot tien minuten voor tijd en toen werd Avanti ongeconcentreerder in de verdediging. Het resultaat was dat ONDO weer tot op één punt naderde (16-15). Mijnsbergen had, net als vorige week, een gouden hand van wisselen want de ingebrachte Colin van der Zanden scoorde bij zijn eerste balcontact de 17-15. In de slotseconden werd de eindstand nog 17-16.

Doelpunten: Dé Post (4), Ronald Struijk (4), Mathijs Kranenburg (3), Kitty van der Ende (2), Fenna Teunissen (2), David Post en Colin van der Zanden.