Avanti vervult sportieve plicht

Sport 34 keer gelezen

Pijnacker – Tegen degradatiekandidaat ODO uit Maasland heeft korfbalvereniging Avanti zijn sportieve plicht vervuld. In een niet al te beste wedstrijd brachten twee goede wissels in de slotfase van coach Steven Mijnsbergen Avanti de twee winstpunten.

Avanti had het deze wedstrijd enorm moeilijk met de felle man op man verdediging van ODO. De aanvallers kwamen moeilijk vrij en de passing in de aanval ging ook meermalen fout. Het duurde tot de tiende minuut alvorens Mathijs Kranenburg het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Vijf minuten later scoorde hij wederom van afstand en bracht Avanti op een 2-0 voorsprong. Nadat ODO weer gelijk had gemaakt was het weerom de eerste aanval die de marge op twee bracht via doelpunten van Fenna Teunissen en Kitty van der Ende. De rust werd bereikt met een 5-3 voorsprong met een Avanti-doelpunt van David Post.

ODO kwam zeer goed en fel uit de kleedkamers en de jonge ploeg trok de stand weer gelijk. Het scoreverloop zou gedurende de tweede helft gelijk opgaan. Tien minuten voor tijd bracht coach Steven Mijnsbergen Jiska de Boer in de ploeg om de aangeefpositie in de tweede aanval beter te verzorgen. Dit had direct rendement want het was Kirsten Post die hieruit kon scoren. Mijnsbergen had deze avond een goede hand van wisselen want de even later ingebrachte Colin van der Zanden bracht bij een 10-10 stand Avanti met een schitterend afstandsschot weer aan de leiding. Het slotakkoord was voor Kitty van der Ende die van afstand in de laatste minuut haar derde doelpunt liet noteren en de eindstand op 12-10 bracht.

Doelpunten: Kitty van der Ende (3), Mathijs Kranenburg (2), Ronald Struijk (2), David Post, Dé Post, Kirsten Post, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.