JBC Petangeske wint bokaal Folatre

Actueel 81 keer gelezen

Pijnacker - In het bouledrôme van Club de Petanque Folatre aan de Sportlaan werd zaterdag het bokaaltoernooi gespeeld, waaraan tien verenigingen deelnamen met ieder twee tripletten.

Er waren vele toppers uit de regio naar Pijnacker gekomen en zij streden een felle strijd, waarbij de spanning vaak te snijden was. Ook de twee tripletten van de organiserende vereniging gingen voortvarend van start en wonnen van de eerste vier partijen er drie.

Daarna kwamen zij beiden te kort in de derde partij, waarin de het triplet uit Leidschendam en uit Bergen op Zoom te sterk waren. Daarna ging het weer crescendo, maar helaas verloor een triplet de laatste wedstrijd, waardoor het team dat bestond uit Joop van den Bulk, Hans de Bruijn, Bert v.d. Quast en Janneke Gravesteijn, Fred Lagerwaard en Gertjan Termoshuizen, net buiten de prijzen vielen.

Het jeugdige team uit Bergen op Zoom, dat voor een groot deel bestond uit spelers van de nationale beloften selectie, wist uiteindelijk negen van de tien partijen te winnen en is daardoor voor een jaar houder van de Bokaal. Tweede werd het team van Le Boule Fleuri uit Lisse met zeven gewonnen partijen, terwijl het team van Grand Cru ’82 uit Leidschendam met zes gewonnen partijen derde werd. “Het was een gezellig en geslaagd toernooi en we zien uit naar het volgende toernooi op 30 april”, laat de organisatie weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant