Ypenburgse jongeren maken videoclip

Regio 56 keer gelezen

Ypenburg - Op YouTube circuleert sinds enkele dagen een videoclip die is gemaakt door een groep jongeren uit Ypenburg. Via de clip wordt een signaal afgegeven aan inwoners en handhavers om eens met een ander gezicht te kijken naar ‘hangjongeren’.

De jongeren, die zich YPA Project noemen, roepen in de video op tot verdraagzaamheid in de wijk en rappen teksten als: “Mensen denken dat we tuig zijn, met een groepje op de hoek, nee dat is niet goed. Positiviteit, respect en aan het werk, want samen staan we sterk.” Ook wordt er begrip getoond voor de aanwezigheid van de politie, maar spreekt er ook ergernis voor de bekeuringen die worden uitgedeeld vanwege een samenscholingsverbod. “We leven in één wijk, handen in elkaar voor de eenheid”, wordt er gerapt. De clip is geplaatst op 2 maart 2008, wanneer de videobeelden zijn opgenomen, is niet bekend.

December vorig jaar ging het samenscholingsverbod in Ypenburg van start. Burgemeester Deetman van Den Haag, waar een groot gedeelte van de wijk onder valt, kondigde eerder al harde maatregelen aan tegen jongeren die voor overlast zorgen. Eind november liep een opstootje compleet uit de hand toen jongeren een vuurwerkpijl op een politieauto afvuurde. Het is al langer onrustig in Ypenburg, zo wordt de wijk regelmatig geconfronteerd met harde muziek, zwaar vuurwerk en branden.

Het filmpje op YouTube

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant