Storm in de regio

Regio 38 keer gelezen

Haaglanden - In het hele land had men in de nacht van vrijdag op zaterdag last van storm. In onze regio handelden politie en brandweer samen 136 stormgerelateerde incidenten af.

De 136 incidenten (geteld tot zaterdag 1 maart 14.30 uur) hadden vooral betrekking op afgewaaide takken en bomen die schade veroorzaakten aan auto's, serres en ramen of doorgaande wegen blokkeerden.

In Pijnacker waaide een boom op een woning aan de Dinkel. De bewoners van het huis alarmeerden om 03.30 uur de hulpdiensten omdat een conifeer van ruim 15 meter op het schuine dak van hun huis gevallen was. Gelukkig sliepen de vier bewoners aan de andere kant van het huis en vielen er daardoor geen gewonden. De brandweer zaagde de boom met behulp van een hoogwerker deel voor deel af. De precieze schade aan het huis is nog niet bekend.

In Zoetermeer moesten agenten een vrouw van het balkon redden. De 70-jarige bewoonster van een appartement aan de Bijdorplaan wilde om 22.30 uur een emmer van het balkon halen, toen de deur achter haar in het slot waaide. Via het raam van de bovenburen gooiden de agenten de vrouw een politiejas en een deken toe. De brandweer kon vanwege de sterke wind op dat moment geen gebruik maken van een hoogwerker om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Daarom verwijderden de agenten het slot uit de deur en konden zo de woning binnen om de vrouw van het balkon te halen. Ondanks dat de vrouw meer dan twee uur in de regen en storm op het balkon moest doorbrengen, voelde ze zich goed.

In Delft verschoof een bouwkeet aan de Straat van Ormoes ongeveer een halve meter door de storm. De poten van de keet dreigden het om 23.40 uur te begeven. Samen met de brandweer verplaatsten in totaal acht man sterk de keet naar een grasveldje waar de keet meer beschutting tegen de wind vond.

In de Lange Houtstraat in Den Haag verrichtten agenten twee aanhoudingen voor het niet voldoen aan bevel of vordering. In verband met de harde wind en afvallende platen van het gebouw van de Staten Generaal, was er een ruime afzetting gemaakt. Twee dronken mannen (34 en 40 uit Den Haag) liepen ondanks herhaaldelijk vorderen onder het lint door, waardoor ze voor de rest van de nacht op Bureau Hoefkade belandden.

› Nieuwsitem: 15 meter hoge boom valt op woonhuis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant