Yordi uit Nootdorp.
Yordi uit Nootdorp.

Wordt hij nu vier of zestien jaar?

Actueel 41 keer gelezen

Nootdorp – Yordi Feij uit Nootdorp is vandaag, 29 februari, eindelijk eens écht jarig. Hij wordt zestien jaar en viert dat, ondanks dat hij maar één keer in de vier jaar de mogelijkheid heeft, erg bescheiden. In schrikkeljaren is hij pas vier.

Zijn moeder, José feij, weet het nog als de dag van gisteren. “Zeven uur werd hij geboren. In het bed naast mij, lag nog een trotse moeder. Zij was druk aan het hoofdrekenen. Ze brabbelde iets over dat onze kinderen pas over 220 jaar met pensioen zouden gaan. Dat was natuurlijk enorm lachen, maar ik was zelf meer bezig met het bijkomen van de bevalling”, zegt José. Zoon Yordi droomt eerder van een nieuwe scooter, want hij is immers bijna zestien, dan van een minder gecompliceerde geboortedatum. “We vieren het gewoon op 1 maart, dan smaakt de taart ook nog goed. Ik ben sowieso niet zo’n liefhebber van verjaardagen”, vertelt hij. Dit jaar viert hij zijn verjaardag tijdens een dagje paintballen met het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente.

De jeugdige Nootdorper is nooit gepest met het gedoe rondom zijn bijzondere verjaardag. “Het valt precies in de voorjaarsvakantie. Dus hebben mijn klasgenootjes het niet eens door.” Op zijn veertiende verjaardag kreeg hij van de gemeente netjes een oproep voor het laten maken van een ID-kaart, ook daar waren geen problemen. Rest ons dus alleen nog Yordi een fijne verjaardag te wensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant