Verkeersmaatregelen rond de S-bocht

Gemeente 21 keer gelezen

Delfgauw - Er komen verkeersmaatregelen in en rond de S-bocht van de Delftsestraatweg in Delfgauw. Dat heeft het college op 12 februari 2008 besloten.

Deze maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met de bewonersvereniging en werden gepresenteerd tijdens een informatieavond op maandag 18 februari. Volgens planning beginnen de werkzaamheden in mei, als de N470 open is.

Aanpassingen

De gemeente gaat in twee periodes een aantal aanpassingen doorvoeren. Na de opening van de N470 in mei en na de bouwvakvakantie in augustus/september:

Na de opening van de N470 in mei 2008 gaat de gemeente

een maximumsnelheid van 30 km/uur instellen in de bebouwde kom op de Delftsestraatweg; een permanent Snelheid Informatie Display plaatsen; een ‘overrijdbaar eiland’ maken op de Delftsestraatweg ter hoogte van de kruising met de Zuideindseweg; de bestaande bushaltes opheffen, waardoor de bus voortaan stopt op de rijbaan zelf.

Na de bouwvakvakantie augustus-september 2008

De kruising Delftsestraatweg met de Graaf Willem II-laan gelijkwaardig maken, waardoor de laatste voorrang krijgt op verkeer richting Delft

de (brom)fietsoversteek in de S-bocht aanpassen ; een ‘as-verschuiving’ en nieuwe linksafstrook maken ter hoogte van de inrit Vrijenban.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant