CSI Haaglanden en 24/7 in de boekhandel

Regio 56 keer gelezen

Haaglanden - Het is 01.00 uur, een regenachtige zaterdagnacht. Het is druk op straat, heel Den Haag lijkt op stap te zijn. Plotseling klinken schoten. Paniek breekt uit en het uitgaanspubliek wijkt uiteen. Op het natte wegdek ligt iemand doodstil op de grond…”

Met deze passage begint het boek ‘CSI Haaglanden’. CSI Haaglanden, een boek van Politie Haaglanden, biedt een unieke kijk in de keuken van de forensisch technische opsporingsmethoden die Politie Nederland rijk is. Gebruik makend van echte zaken uit de Haaglandse politiepraktijk leggen de schrijvers op een boeiende en toegankelijke manier uit hoe diverse technieken in de praktijk toegepast worden.

24/7: een unieke kijk in de keuken van Politie Haaglanden

Haaglanden – “Met een geweldige klap slaat een lid van het Parate Peloton de voordeur uit de sponningen. De ‘firma zonder kloppen’ dendert naar binnen. ‘Politie, politie!’. Dat is nog eens wakker worden.”

Het is een van de vele acties die worden beschreven in 24/7, na CSI Haaglanden het tweede boek dat Politie Haaglanden uitbrengt. Een ‘blauw boek’ ditmaal, vol verhalen over alle facetten van het politiewerk. Over het werk op straat tijdens de noodhulp, de Haagse KoninginneNach en de begeleiding van verkeersslachtoffers door motoragenten. Maar ook over actuele thema’s als terreurbestrijding, de aanpak van stelselmatige daders en de aanpak van hennepkwekerijen. Ten slotte beschrijft het boek ook rechercheonderzoeken naar een groep inbrekers, een internationale bende valsemunters en een moord.

24/7 bevat tien reportages die tezamen een realistisch beeld geven over het werk van Politie Haaglanden. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Geen mooischrijverij, maar gewoon zoals het is.

De auteur van het boek – Robbert Salome – was vijf jaar lang politieverslaggever bij de Haagsche Courant en later het AD/Haagsche Courant. Speciaal voor het schrijven van 24/7 maakte hij de overstap naar Politie Haaglanden. Hij schreef het boek niet van achter zijn bureau, maar ging met de politie mee op pad. Dag en nacht, in weer en wind. Net als de politiemensen zelf. Wie de reportages leest, beleeft ze dan ook alsof hij er zelf bij is.

Dat gevoel wordt nog eens versterkt door de vele foto’s in het boek. Net als de auteur ging ook freelance-fotograaf Harmen de Jong, voorheen verbonden aan de GPD, mee de straat op. Hij legde het politiewerk vast op de gevoelige plaat. Op enkele uitzonderingen na is geen enkele foto in scène gezet.

Waar te koop

Beide boeken zijn een must voor wie meer wil weten over het politiewerk in de Haagse regio en liggen vanaf deze week boekhandels Paagman, Bruna, Verwijs en van Stockum in de regio. In het Westland bij boekhandel Vingerling met vestigingen in Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Wateringen. In Pijnacker is het prachtige boekwerk te koop bij Boekhandel Van Atten aan het Emmapark! Het boek CSI Haaglanden kost 15 euro. Het boek 24/7 kost 20 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant