Sponsoren ondertekenen contract

Sport 120 keer gelezen

Pijnacker - Het wielrennen leeft in Pijnacker-Nootdorp en directe omgeving. Wielervereniging Restore Cycling is op weg naar de honderd leden. De club gaat met een topvrouwenformatie het seizoen in en met amateurs A, B en C.

Verder wordt er heel serieus werk gemaakt van het opleiden van jeugd, in samenwerking met de Toerclub Pijnacker. Daarom bestormt Restore Cycling dit jaar de wielerwereld met een grote en sterke formatie nieuwelingen en junioren. Zaterdag tekenden de hoofdsponsoren van deze ploegen voor drie jaar contract: de Milieu Express uit Pijnacker/Zoetermeer en Reppel Bouwspecialiteiten uit Dordrecht.

Voorzitter Marc den Hoed van Restore Cycling – die zelf nog steeds actief fietst en binnenkort aan het vertrek staat bij de Ronde van Libië – is heel enthousiast over zo veel wielerjeugd in Pijnacker en omgeving. De vertegenwoordigers van de hoofdsponsoren zijn niet minder enthousiast en niet voor niets ‘familiaal’ betrokken bij de ploeg. Marc van Buijtene van afvalbedrijf de Milieu Express heeft een zoon (Björn) bij de junioren en een zoon bij de nieuwelingen (Lars). Roelof van der Klis van Reppel Bouwspecialiteiten (gericht op allerlei brandwerende producten) is zelf na twintig jaar weer op de racefiets geklommen als B-amateur. Hij heeft met de vijftienjarige Roland een zoon in de nieuwelingenformatie van Restore Cycling die uit zestien renners bestaat terwijl het bij de junioren gaat om een elftal coureurs.

Bij de junioren zijn Koos van der Ende en Erwin van Rooijen de ploegleiders en bij de nieuwelingen Paul van der Sman en Kees van der Stoep. De beide formaties bereiden zich op dit moment serieus voor op het nieuwe seizoen en gaan binnenkort zelfs een weekend lang op trainingskamp. Eind maart is de ploegenvoorstelling. Het klassiekerseizoen is dan intussen van start gegaan en daar zullen de nieuwelingen en junioren van Restore Cycling natuurlijk nadrukkelijk bij aanwezig zijn, zowel in Nederland als daarbuiten.

Sponsoring

Het spreekt voor zich dat twee formaties met een totaal van 27 renners best het een en ander kosten, zeker als ze een stevig programma rijden met daarbij goede begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden. Goede sponsoren zijn dan onontbeerlijk. Roelof van der Klis en Marc van Buijtene vertellen deze zaterdagmorgen in restaurant De Viergang, dat ze met volle overtuiging ja hebben gezegd tegen het hoofdsponsorschap. Ze zijn zelf enorm wielerminded en ze prijzen de aanpak van Restore Cycling: serieus bezig zijn met de sport, er keihard voor trainen en fietsen, maar daarnaast ook oog hebben voor sfeer en gezelligheid. “Na afloop met elkaar napraten onder het genot van een biertje, dat hoort er ook bij”, zeggen Roelof en Marc in koor.

Het sociale ons kent ons karakter van de jonge wielerformatie vloeit ook voort uit het feit dat verreweg de meeste renners uit de omgeving komen. We noemen verder nog even geen namen, want de stelling van Restore Cycling is dat je ze dan allemaal moet noemen. In de loop van het seizoen zullen de prestaties vanzelf wel uit wijzen welke ‘namen’ er komen bovendrijven! Duidelijk is namelijk al wel dat er genoeg talentvolle klasbakken zijn die voor mooie uitslagen kunnen gaan zorgen. En daarmee voor publiciteit voor de sponsoren.

Marc den Hoed wijst er op dat naast de hoofdsponsoren nog heel veel co-sponsoren een bijdrage leveren: Profile Verbakel die voor 35 Ridley fietsen zorgt, Craft Sportwear, Arctic Koel en Vrieslogistiek, Sportcentrum De Viergang, Lewis Zwaluwstaartplaten, Ammerlaan Grond en Hydrocultuur, EBH Elshof Advocaten, GMG Schilder en Spuitwerken, Restore zelf en Oudshoorn & Ruijgt voor het op kleur brengen van de ploegleiderswagen.

Kortom: heel veel mensen en bedrijven werken positief mee. Ook de Toerclub Pijnacker mag of moet worden genoemd: zij leiden de jeugd op zodat ze rond hun viertiende vijftiende klaar zijn voor het grotere werk. Wordt vervolgd dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant