Oliveo handbal komt weg met één punt

Sport 32 keer gelezen

Pijnacker - In de strijd om de vijfde plaats op de ranglijst, heeft Oliveo gisteren een punt verspeeld tegen het lager geklasseerde Gemini 2. In Zoetermeer moest Oliveo van ver komen om alsnog een puntje binnen te slepen. Met 28-28 moest de ploeg uit Pijnacker de handen dichtknijpen.

In de eerste helft keek Oliveo na de eerste tegentreffer continu tegen een achterstand aan. Gemini speelde een aantal simpele wisseltjes waar de verdediging van Oliveo moeite mee had. Omdat er aanvallend te sloom en zonder initiatief werd gespeeld, keek Oliveo in de rust tegen een achterstand van 2 punten aan.

De tweede helft werd iets feller begonnen, wat wel resulteerde in een aantal doelpunten aan Oliveo zijde. Omdat Gemini via enkele break-outs nog bij kon blijven, werd de achterstand er niet minder om. In de slotfase kwam Oliveo op gelijke hoogte, heeft het zelfs nog 2 punten voor gestaan, maar de winst kon niet gepakt worden. Bij een stand van 28-28 en nog 20 seconden op de klok, werd een break-out van Oliveo afgefloten wegens een loopfout. Zodoende kon er maar één punt mee naar Pijnacker, waardoor de gewenste vijfde plek steeds verder uit zicht verdwijnt.