Avanti slaat in tweede helft toe

Sport 28 keer gelezen

Alblasserdam – Tegen Kinderdijk vocht Avanti in de eerste helft meer tegen zichzelf dan tegen de molenbewoners. Met een sterke fase halverwege de tweede helft herwon de ploeg van Steven Mijnsbergen het vertrouwen en werd de wedstrijd knap gewonnen met 14-17.

Avanti speelde in de eerste helft onrustig. Er werd hard gewerkt maar de rust om de goede schoten uit te spelen ontbrak. Daarnaast waren er veel fysieke duels rondom de korf wat het wedstrijdbeeld ook chaotisch maakte. Kinderdijk is nog volop in de strijd om degradatie en was er alles aan gelegen (letterlijk en figuurlijk) om de punten in eigen huis te houden. Het harde werken bij Kinderdijk werd beloond met een 9-6 voorsprong bij rust.

Toen na de rust Kinderdijk van afstand de 10-6 scoorde leken zich donkere wolken boven het Avanti-kamp samen te pakken. Maar binnen drie (achteraf cruciale) minuten sloeg het wedstrijdbeeld om.

Afstandsschoten van Kirsten Post, Kitty van der Ende, Fenna Teunissen en een strafworp van Ronald Struijk maakten dat Avanti weer gelijk stond met Kinderdijk. Met deze inhaalrace was het net of bij Avanti het slot van het spel af ging en er weer vrijuit gebald en zonder schroom aangevallen kon worden. Na de 10-10 en de 11-11 was het Mathijs Kranenburg die met twee doelpunten voor de eerste twee puntenvoorsprong van Avanti zorgde. Anders dan in andere wedstrijden wist de ploeg van Steven Mijnsbergen deze voorsprong in de slotfase te behouden. Doelpunten van Kirsten Post en Fenna Teunissen bepaalden de eindstand op 14-17.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (4), Ronald Struijk (4), Laura van Leersum (2), Kirsten Post (2), Fenna Teunissen (2), Kitty van der Ende, David Post en Dé Post.