Heren Oliveo wint eerste zaalwedstrijd

Sport 37 keer gelezen

Pijnacker - De eerste zaalcompetitie wedstrijd leverde Oliveo handbal, spelend in nieuwe tenues, direct 2 winstpunten op. Net als op het veld bleek de ploeg uit Pijnacker over een langere adem te beschikken dan de bezoekers uit Gouda, Vires et Celeritas.

Na een uitstekende 1e helft (18-10) volgde echter een ongelukkige 2e helft een leek de wedstrijd uit te lopen op een "ramp". Oliveo herstelde zich echter knap en stelde met een 29-26 eindstand de zege veilig.

In de eerste helft bleek de ploeg inmiddels veel geleerd te hebben van de afgelopen veldcompetitie wedstrijden. Met een gesloten en een offensief middenblok werd de angel uit de aanval van Vires gehaald.

Aanvallend speelde men aanvankelijk in een te laag tempo en werd er weinig vanuit de diepte gehandbald. De Goudse defensie kon zodoende de meeste aanvallen pareren. Het gebrek aan afstandschutters aan Pijnackerse kant maakt het noodzakelijk dat de ploeg in een hoogtempo moet spelen om de nodige doorbraken te forceren. Ondanks het gebrek aan tempo speelde de ploeg regelmatig de hoekaanvallers vrij, waarbij vooral Wouter van zich "liet horen".

Gedurende de eerste 10 minuten was de strijd gelijkwaardig (6-6), daarna sloeg Oliveo een klein gaatje (10-7). In de daarop volgende fase speelde Oliveo prima handbal en had het weinig kansen nodig om te scoren. Vires werd eenvoudig van het veld gespeeld en via 13-9 ging Oliveo met een 18-10 voorsprong de rust in.

Direct na rust leek het vervolg goed, Jan Robroeks tekende direct de 19-10 aan. Maar in de daarop volgende fase ontspon er een spannende strijd waar Vires het spel naar zich toe trok. De defensieve taken op de rechterzijde werden niet meer goed uitgevoerd. Vooral de bewaking van hoekspelers liet te wensen over. Hierdoor moest men te vaak aan de "noodrem trekken" met strafworpen en tijdstraffen als gevolg. Dit alles met pech in de afronding zorgde ervoor dat na 10 minuten spelen de voorsprong was geslonken tot 4 treffers (20-16).

Een kleine opleving ten spijt (23-17), liep Oliveo achter de feiten aan.

Met enkele wissels en omzettingen probeerde Oliveo het tij te keren, maar aanvankelijk konden Ricardo Zeestraten en de jarige Christian Haket het team ook niet op het juiste spoor brengen. Het talrijke publiek moest toezien hoe de enorme marge geheel teniet gedaan werd door Vires en nadat de bezoekers op 24-24 waren gekomen leek Oliveo met lege handen achter te blijven.

Precies op tijd en onder leiding van Danny Ruigrok en Wart Luscuere, was Oliveo bij de les. Wart voorkwam dat Oliveo op achterstand gezet kon worden en scoorde de 25-24, terwijl Danny de stuwende kracht was in het aanvalsspel van de ploeg uit Pijnacker. Met de nodige inzet werd de aanvalsdrang van Vires getemperd en scoorde Oliveo de laatste 4 minuten weer 3x op rij. De opleving kwam net op tijd en was te veel voor de ploeg uit Gouda.

Volgende week is de tweede zaalcompetitiewedstrijd in Zoeterwoude tegen Stompwijk ’92. Via deze weg willen de heren van Oliveo Van Schie Kassenbouw B.V. hartelijk danken voor de nieuwe tenues.