Benauwde overwinning Avanti

Sport 195 keer gelezen

Pijnacker - Avanti speelde geen beste wedstrijd tegen SDO uit Kamerik. Gezien het windstille weer waren de verwachtingen dat het wel eens een zeer doelpuntrijke middag kon gaan worden. Maar het tegendeel werd waar. De doelpunten waren zeker in de eerste helft zeer schaars. Een ruststand van 2-2 sprak dan ook boekdelen.

Het tempo lag te laag in de eerste helft en het werd ook een wedstrijd van de gemiste kansen. Een aantal maal kwam Avanti volledig vrij voor de korf na een doorbraak, maar deze kansen werden gemist. Pas na tien minuten viel het eerste doelpunt, uit een doorbraak scoorde SDO(K). Avanti had in die fase weinig rebound en er werd te weinig de combinatie gezocht voor het schot. Een strafworp van Dé Post betekende in de zeventiende minuut de gelijkmaker. SDO kwam via een afstandsschot weer op voorsprong (1-2). Ronald Struijk vocht deze middag verbeten duels met Alwin Smit uit en moest één van deze confrontaties bekopen met een gele kaart. Vlak voor rust bracht Kirsten Post de ruststand van afstand op 2-2.

Na de rust kwam Avanti beter uit de kleedkamers. De aanval werd meer via een vaste functieverdeling opgezet om vandaar uit de opbouw te doen. Dit had direct effect want Ronald Struijk scoorde van afstand 3-2 en daarna een prachtig doelpunt vanachter de korf 4-2. Avanti zou de rest van de tweede helft steeds op voorsprong komen, maar het lukte de ploeg van Steven Mijnsbergen niet om ruimer afstand te nemen. Nadat SDO de 6-5 had gescoord werd de wedstrijd onderbroken voor een blessurebehandeling van Kitty van der Ende nadat zij een elleboog in haar ribben had gekregen. Ze speelde nog even verder maar moest zich later in de wedstrijd toch laten vervangen door Wendy Leerlooijer. De wedstrijd bleef tot het laatst toe spannend en Avanti won uiteindelijk met maar één punt verschil. Eindstand 9-8.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Mathijs Kranenburg (2), Kitty van der Ende, Dé Post en Kirsten Post.