Oliveo laat punt liggen

Sport 57 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen weekend speelde Oliveo handbal tegen Gemini uit Zoetermeer, een zeer geroutineerde en sterke tegenstander. Na de "les" van vorige week tegen Hercules speelde de thuisploeg een uitstekende 1e helft, waarbij de ruststand werd ingegaan met een onverwachte 13-7 voorsprong.

In de tweede helft liep het in aanvallend en verdedigend opzicht beduidend minder en speelde Gemini sterk aan de linkeraanvalskant. De voorsprong slonk gestaag en de laatste 10 minuten keek Oliveo zelfs tegen een achterstand aan. In het laatste fluitsignaal scoorde Wouter van der Ende nog de 25-24, maar de warrig leidende scheidsrechters keurden de treffer niet goed en moesten beide ploegen tevreden zijn met een gelijkspel. De beginopstelling bij Oliveo zag er anders uit dan de laatste weken, zo was er onder andere ruimte gemaakt om zowel Ricardo Zeestraten als Wouter van der Ende samen te laten spelen aan de rechterkant en werd Martijn ingezet als linkeropbouwer. Danny Ruigrok nam de middenopbouwpositie in.

Soms kan het leuk ballen zijn tegen geroutineerde ploegen, vooral als die ploeg aan de goede kant van de score blijft. Als dat niet geval is dan willen er nog weleens "rake klappen" vallen en dit was zo’n wedstrijd. Oliveo speelde vanuit een sterke verdediging, waar Gemini nauwelijks gaatjes wist te vinden. De ploeg uit Pijnacker gaf weinig ruimte en pakten de aanvallers vroegtijdig aan. Vanuit deze stellingen kon er snel worden overgeschakeld naar de aanval en verkreeg men snel een kleine voorsprong.

De bezoekers probeerden met veel overtredingen en gepraat de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar in de eerste helft traden de scheidsrechters aanvankelijk goed op. Het gedrag van de tegenstander resulteerde in diverse overtal situaties voor Oliveo en zodoende kreeg de voorsprong beter vorm.

Met alle uitgedeelde straffen raakten ook de scheidsrechters het spoor bijster, waardoor Gemini op een gegeven moment met teveel spelers in het veld stonden. Normaliter dient er dan nog een speler van het veld verwijderd te worden, maar de scheidsrechters vonden dit niet nodig. Na een hectische 1e helft leidde Oliveo met 13-7.

In de 2e helft draaide de ploeg beduidend minder. Gemini tapte uit een ander vaatje en spel vanaf de linkeraanvalsflank was voor Oliveo niet af te stoppen. Overgangen en positiewisselingen werden te laat opgevangen en de schoten vanaf de cirkel konden in de 2e helft niet of nauwelijks gekeerd worden door de doelverdediger van Oliveo. In de aanval namen de spelers te veel onjuiste te beslissingen. In plaats van de 1-1 situatie te verkrijgen probeerde men te veel van afstand te schieten, hetgeen niet het sterke punt is van de ploeg. Gemini knokte zich terug in de wedstrijd en enigszins geholpen door de scheidsrechters, die in de 2e helft nog nauwelijks optraden tegen de overtredingen en het "gemekker" van Gemini, namen zij in de laatste 10 minuten alsnog de voorsprong en leek Oliveo met lege handen achter te blijven.

In een laatste poging om de punten te behouden werd junior Jan Robroeks nog ingezet. Dit resulteerde alsnog in de gelijkmaker. Een gemiste break-out en enkele technische fouten zorgden ervoor dat men geen voorsprong kon nemen. Zoals gezegd werd nog wel de winnende treffer gescoord, maar vonden de scheidsrechters de 24-24 blijkbaar een betere einduitslag. Na afloop heerste er met name bij de spelers een katerig gevoel, echter voor een punt tegen dit Gemini had men vooraf getekend.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.