Goed spelend Avanti verliest nipt

Sport 31 keer gelezen

Alphen aan den Rijn - Avanti speelde een prima eerste helft tegen Tempo. De ploeg uit Alphen was geen schim van de ploeg die zoveel indruk had gemaakt tijdens de oefencampagne. Dat was ook de verdienste van Avanti dat met veel energie het spelletje van Tempo wist te ontregelen.

In de eerste helft was het Avanti dat domineerde en ook continu op voorsprong kwam en bleef. Twee minuten voor de rust kwam de ploeg van Steven Mijnsbergen zelfs op een 5-9 voorsprong via twee afstandsschoten van Dé Post. Door onvoldoende scherpte kwam Tempo voor de rust toch nog dichterbij (7-9).

De eerste helft had veel van Avanti gevraagd en het tempo kon in de aanval niet meer zo hoog gehouden worden. De ploeg was daardoor na de rust minder scherp in de passing en ook de rebound moest veelal aan Tempo gelaten worden. Het verschil in de tweede helft werd gemaakt door de dames van Tempo. Op een aantal cruciale momenten wisten zij de korf te vinden en de overwinning naar zich toe te trekken. Eindstand 16-15.

De ploeg van Steven Mijnsbergen is duidelijk in opbouw en speelt elke week weer een stuk beter. Avanti speelde in vergelijking met de oefencampagne veel beter tegen Tempo en heeft deze zaterdag echt de kans gehad om te winnen.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Dé Post (5), David Post (2), Kirsten Post, Ronald Struijk en Fenna Teunissen.