Brons voor Danny Boer op WK Jiu-Jitsu

Sport 42 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens de Wereld kampioenschappen Jiu-Jitsu -21 jaar heeft de 17-jarige Danny Boer uit Pijnacker van Budoschool Yotosama de bronzen medaille behaald in de klasse -69 kg.

De huidige Europees Kampioen -18 jaar -66 kg debuteerde bij de Junioren -21 jaar en wel in de klasse -69 kg. Met de Nationale ploeg, 4 clubgenootjes en zijn trainer/coach John Zwalve, reisde Danny naar Hanau waar het WK -21 en -18 jaar werd gehouden.

In de eerste ronde moest Danny aantreden tegen de Cyprioot Georgios Georgiou, die met 14-6 werd verslagen. In de kwartfinale wachtte de Duitser Matthias Rossberg, een gehaaide tegenstander. Echter de Duitser werd vrij simpel langszij gezet via een Full Ippon. In de halve wachtte de nummer 2 van Frankrijk bij de Senioren Sebastien Marty. De partij ging lange tijd gelijk op, ondanks niet gegeven scores van Danny. Uiteindelijk keek Danny hierdoor tegen een achterstand aan, en wist in de laatste gedeelte van de wedstrijd de achterstand kleiner te maken met 2 ippons. Met slechts 1 punt verschil wist Danny in de laatste secondes opnieuw een score te maken, echter die werd opnieuw niet gegeven waardoor er met 1 punt verschil werd verloren.

De verkeerde persoon in de Finale, wat zelfs het Franse Kamp bevestigde, hierdoor restte slechts brons die overtuigend werd behaald ten koste van de sloveen Ales Verbovsek. Een bronzen WK medaille voor Danny met een goudrandje wel te verstaan. Zijn clubgenootjes wisten 2 bronzen en 1 gouden medaille te veroveren, terwijl het Nationale team op een totaal van 14 medailles kwam.

Na het teleurstellende WK voor Danny, wordt het vizier gericht op het EK -21 dat in mei in Slovenië gehouden wordt. De volgende kans voor de Wereldtitel zal voor Danny pas weer in 2009 zijn, wanneer het WK in Athene plaatsvindt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant