Oliveo - Hercules: 22-30

Sport 50 keer gelezen

Afgelopen weeken hebben de heren van Oliveo hun eerste verlies moeten accepteren in de thuiswedstrijd tegen Hercules. De Pijnackernaren waren de gehele wedstrijd de mindere van de routiniers uit Rijswijk. Via een 10-16 ruststand leed men een ruime 22-30 nederlaag.

Zonder keeper Bert Heemskerk (ziek) en Wart Luscuere (werk) kreeg Oliveo te maken met de eerste echte test in de competitie. Tegen het fysieke sterke en geroutineerde Hercules moest de ploeg maar eens laten zien waar het staat na 2 maanden arbeid.

Vanuit een "passieve" 5-1 verdediging probeerde Oliveo het gebrek aan kracht op te vangen door weinig ruimte weg te geven in het centrum. Weliswaar werd hierdoor het spel naar de cirkel redelijk onder controle gehouden, maar maakte Hercules goed gebruik van afronding uit de 2e lijn en vanaf de (rechter) hoek. Daarnaast had Oliveo de pech dat tweede doelman Robin Herbschleb niet echt in zijn doen was en nauwelijks in staat bleek om de noodzakelijke reddingen te maken.

In de aanval probeerde men de gemaakte afspraken toe te passen, maar had men te weinig oog voor doelgerichte acties.

Samen met een matige afronding en te veel balverlies, zorgde dit ervoor dat men vanaf het begin al achter de feiten aanliep. Via 1-1 namen de bezoekers een voorsprong van 3 doelpunten (4-7). In de fase daarop volgende liet Oliveo zich van de betere zijde zien en ging het gelijk op en bij een stand van 7-9 leek de ploeg uit Pijnacker zich te herstellen. In de minuten die daarna volgden speelde men te gehaast en leed het 3x keer balverlies. De bezoekers straften dit direct af met 4 treffers op rij en het definitieve gat leek geslagen. De rust werd ingegaan met een 10-16 achterstand.

In de 2e helft werd de positie in het doel ingenomen door "veteraan" André van Rijn en hij zou in de resterende speeltijd uitgroeien tot man-of-the-match. Desondanks enkele knappe reddingen (o.a. 2 strafworpen) en een veelbelovend begin (13-17), lukte het de ploeg niet om er nog een echte wedstrijd van te maken. Weliswaar was het spel beter dan de eerste helft en werden de kansen beter benut. De geroutineerde ploeg liet Oliveo niet meer dichterbij komen. Na een minuut of 20 spelen was de marge weer 6 doelpunten en kregen de jonkies bij Oliveo weer hun speeltijd. Ook zij pikten hun doelpuntjes mee, maar Hercules bouwde in de slotfase de voorsprong uit naar een 22-30 eindoverwinning.

Aanstaande zondag speelt Oliveo wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen Gemini uit Zoetermeer. Aanvang: 12:30 uur.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.