Hockeyers Pijnacker op de goede weg

Sport 56 keer gelezen

Pijnacker - Na een moeizame seizoenstart met vier punten uit vier wedstrijden lijkt Heren 1 op de goede weg. Na de winst van vorige week mocht Pijnacker deze week aantreden tegen Rijswijk.

Een ploeg die de afgelopen jaren een lastige tegenstander is gebleken, maar een affiche die altijd garant staat voor veel rivaliteit en strijd. Dit bleek ook deze keer weer. Al in de vierde minuut kwam Pijnacker goed uit de startblokken doordat Jin alkema bij een strafcorner uit de rebound wist te scoren. Na de 1-0 kreeg Rijswijk verschillende kansen en miste een vrije schot op goal met de back-hand. Beide partijen waren af en toe wat slordig in balbezit en met kansen. Zo bleek ook aan de zeer mooi uitgespeelde kans die Pijnacker in de laatste minuten van de eerste helft verzuimde te benutten.

In de tweede helft was het Rijswijk de ploeg die goed begon, ook via een strafcorner werd er uit de rebound hoog ingeschoten. Nog geen minuut later had Pijnacker zijn antwoord door via een snelle uitbraak over rechts 2-1 te maken. Marco van der Heijden scoorde op aangeven van Christopher Hoogduijn. Hierna kregen beide ploegen kansen. Pijnacker de betere, maar wist deze pas in de 31e minuut te benutten. Eric van der Burg scoorde uit de strafcorner. Rijswijk probeerde met hun gevaarlijke sleeppush te scoren, maar mede door keeper Florian Dirkse konden ze niet gelijk komen. Wederom uit de rebound van de strafcorner maakte Rijswijk er in de laatste twee minuten 3-2 van.

Interim coach Lucas de Jong: “Ik ben erg tevreden met de drie punten en de stijgende lijn die ingezet is. Dit team met veel nieuwe jongens begint eindelijk op elkaar ingespeeld te raken.”

Met het gesponsorde shirt van Glas en Schilderwerken Soeterbroek en de wedstrijdbal van ABN-AMRO ging Mini van de Week Coen Verdoorn op de foto met Man of the Match Marco van der Heijden. Kortom een heel geslaagde Superzondag. De volgende Superzondag is op 28 oktober.