Watervrienden gaan internationaal

Sport 201 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen zondag stond er weer een internationale wedstrijd op het programma voor de Pijnackerse WaterVrienden. De Wedstrijd werd gezwommen in het Belgische Berchem.

Elf zwemmers namen deel aan het Belgische provinciale zwemfeest. De jongste zwemmers zwommen vooral zwemslagen die ze al een tijd niet gezwommen hadden. Hierdoor ontstonden er verbeteringen van een paar tiende tot maar liefst 17 seconde. Patrick van Oevelen wist de grootste verbetering op zijn naam te zetten. Hij zwom op de 100 meter Wisselslag maarliefst 17,4 seconde van zijn persoonlijk record. Deze grote verbetering kwam o.a. tot stand omdat Jeroen Ruigrok in de baan naast hem lag. De twee jonge heren gingen samen de strijd aan waarbij Jeroen in de laatste meters de voorsprong zo groot wist te maken dat hij toch de strijd had gewonnen, hij had een verbetering maar liefst 10 seconde.

Bij de dames had Joyce van Swieten zeer goed gepresteerd. Joyce had tijdens het zwemmen een beetje angst voor de belgische dames. Deze waren een stukje groter dan Joyce. Gelukkig wist ze deze grote dames ondanks hun lengte er toch uit te zwemmen. Helaas geen prijzen voor de pijnackerse dame maar wel zeer goede tijden. De tijden die ze gezwommen heeft komen al dicht in de buurt voor de Bond Zwem Kampioenschappen in maart. (in maart hier meer info over)

In totaal zijn er 7 medailles mee naar Pijnacker gegaan. De uitslagen zijn te vinden op de website www.pwv.info.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant