Tweede Superzondag HCP

Sport 219 keer gelezen

Pijnacker - Op de tweede Superzondag van het jaar gaat Heren 1 van hockeyclub Pijnacker, een team in de steigers, voor de eerste overwinning van het seizoen. Bodegraven, een middenmoter, moet voor de drie punten aan de kant geschoven worden.

Moeilijke lange ballen en onnodig balverlies karakteriseren de eerste 10 minuten van de wedstrijd, maar nadat Adam van der Puil een dot van een kans mist, lijkt Pijnacker het heft in handen te nemen. Bodegraven laat zich wat inzakken en de thuisploeg bouwt rustig en gedegen op via wisselend vrijkomende middenvelders. Na een goed genomen vrije slag is nieuweling Dirk Hogerzeil koelbloedig in de afronding, 1-0. De roodhemden zetten sterk door in deze fase en moeten de score uitbreiden, echter de goedspelende Adam van der Puil, product uit eigen jeugd, vindt het net tot twee keer toe niet.

Juist op dat moment scoort de gevaarlijkste man van Bodegraven, met een fantastisch backhandschot, de 1-1. Bij tegenslag blijkt de zwakte van de thuisploeg, waar een aantal spelers energie verspillen aan praten tegen scheidsrechter, tegenstander en dug-out.

Gelukkig brengt routinier Eric van der Burg via een strafcorner de 2-1 eindstand op het bord. Een droge harde knal verdwijnt via de leguard van de keeper hoog in de touwen. Een zeer spannende en onrustige fase volgt, waarin de beide scheidsrechters ook geen rust kunnen brengen. Twee keer geel en met de billen tegen elkaar bij de laatste strafcorner van Bodegraven, maar de eerste overwinning is binnen.

Junior van de week Chloë van Wensveen poseert, in het door Pareto gesponsorde T-shirt, samen met Man van de wedstrijd Gert-Jan Ottjes voor de camera. De wedstrijdbal, gesponsord door ABN-AMRO, heeft ze nog tegoed.

Ook op deze Superzondag, waarbij alle ploegen tegelijk thuis spelen, was het nog lang onrustig op de hockeyclub. Volgende week bent u van harte welkom op een nieuwe Superzondag!