Cursus omgaan met een puber

Algemeen 118 keer gelezen

Kwadraad Maatschappelijke Dienstverlening start op 14 januari 2007 de cursus ‘Omgaan met een puber’ voor de inwoners van Delft en Pijnacker-Nootdorp met een puber in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Een kind in de puberleeftijd kan voor veel leven in de brouwerij zorgen. Hij/zij zet je bijvoorbeeld op een verfrissende manier aan het denken over je mening, smaak of overtuiging. Dat kan heel leuk zijn maar aan de andere kant kan het ook spanningen en conflicten opleveren. Mogelijk heeft u als ouders/verzorgers allerlei vragen over de omgang met uw puber.

De cursus richt zich op ouders/verzorgers, die meer willen weten over de puberteit of die vragen hebben over de opvoeding van pubers. Wij stimuleren en bieden handvatten om dit eigen kunnen te versterken en te vergroten. Dit gebeurt onder andere door informatie en kennis te geven over de puberteit en door ervaringen met andere ouders uit te wisselen.

Tijdens de cursus komen onderwerpen als: de puberteitsfase, wat is typisch ‘pubergedrag’, ontwikkeling van het zelfbeeld, bevorderen van een positief zelfbeeld, omgaan met je puber bij dagelijkse opvoedsituaties, verschillende opvoedingsstijlen en informatie over (het experimenteren met) drugs en alcohol aan de orde.

In de cursus kunt u met al uw vragen terecht waardoor opvoedingsproblemen mogelijk voorkomen kunnen worden.

De cursusdata zijn: 14, 21 en 28 januari, 4, 11 en 18 februari en 3 maart 2007 van 19.30 – 21.30 uur en vindt plaats bij Kwadraad in de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft.

De cursus wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers.

De kosten voor de cursus bedragen 30,- euro per persoon voor 7 avonden. Met een Careynpas krijgt u 4 euro korting.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u op werkdagen contact opnemen met de cursusadministratie van Kwadraad, telefoon 0900 – 120 21 50 / (0182) 59 47 10 of u kunt mail naar: cursusadministratie@stichtingkwadraad.nl

Na aanmelding heeft u een kennismakingsgesprek met één van de begeleiders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant