Kinderboekenweek: boeken vol geheimen

Algemeen 6 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Pssst, we willen een geheimpje met je delen: van 3 t/m 13 oktober is het kinderboekenweek en het thema dit jaar is ‘Sub Rosa, boeken vol geheimen’. In de bibliotheek Pijnacker-Nootdorp hebben we weer een leuk programma samengesteld en dat willen we natuurlijk niet geheim houden! Iedereen is welkom, of je nu lid bent van de bieb of niet.

Je vrienden en familie verrassen met allerlei spetterende goocheltrucs? Goochelaar PicaPica komt langs om een paar hele slimme raadselachtige kunsten met jullie te delen. Bovendien zal hij ook nog trucs vertonen die veilig opgesloten blijven in zijn eigen tovenaarsbrein. Woensdag 3 oktober komt hij van 15.00 tot 16.00 uur naar Pijnacker, Julianalaan 47. En op zaterdag 13 oktober van 13.00 tot 14.00 uur naar Nootdorp, Wilhelminastraat 5. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar, toegangsprijs € 1,-.

Verder is er op donderdag 4 oktober in Pijnacker en donderdag 11 oktober in Nootdorp voor kinderen van 3 t/m 6 jaar een poppenkastvoorstelling van ’t Sprekende Koffertje, van 16.00 tot ongeveer 16.45 uur. Loewie de leeuw lijkt met vakantie te zijn, maar de andere dieren in het oerwoud vinden het maar raar dat hij daar niets over gezegd heeft. Langzamerhand krijgen ze de indruk dat hun vriend een groot geheim met zich meedraagt. Toegang gratis.

Ook voor de kleintjes staat er vanaf 3 oktober een voorleesstoel in beide bibliotheken. Hierin zal voortaan elke woensdagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur voorgelezen worden aan kinderen van 3 t/m 6 jaar oud. Alleen op 10 oktober wordt er in Nootdorp voorgelezen van 16.00 tot 16.30 uur in verband met de feestelijke opening van de herinrichting.

Ben je dol op jumpen, maar kun je het nog niet zo erg goed? Of zou je graag wat nieuwe passen leren? Op zaterdag 6 oktober worden er in Pijnacker twee workshops Jumpstyle gegeven door dansschool Jay’s Place. Van 12.45 tot 13.45 uur voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en van 14.00 tot 15.00 uur voor kinderen van 10 t/m 13 jaar. Toegangsprijs: € 1,-.

Tenslotte kan iedereen van 10 t/m 14 jaar meedoen aan een verhalenwedstrijd. Hans en Grietje dwalen door het bos en belanden bij een klein huisje. Iets in het verhaal verloopt echter heel anders dan je gewend bent. Aan jou de taak te bedenken wat er in werkelijkheid aan de hand is. Prijs: het zevende en laatste deel uit de wereldberoemde Harry Potterserie: De Relieken van de Dood. Voor winnende niet-Potterfans wordt uiteraard een ander leuk boek verzonnen.

De activiteiten van de bibliotheek zijn niet alleen voor leden. Iedereen is van harte welkom! Inschrijven voor de goochelaar en Jumpstyle kan in de bibliotheek of via de website www.bibliotheekpijnackernootdorp.nl . Hier vind je ook het verhaal van de prijsvraag. De toegang voor de poppenkastvoorstellingen is vrij.

Uit de krant