Loon naar werken

Sport 41 keer gelezen

Pijnacker - Met wellicht de laatste zomerdag van het jaar als decor trad het Pijnackerse Oliveo op de Monnikenweg aan tegen het Goudse Vires et Celeritas. In theorie een gelijkspel gezien het feit dat beide teams met elf punten verschil van Conventus wonnen. Dat de theorie kan verschillen in de praktijk bewees zich op het handbalveld.

Handbal is een snelle sport wat van de spelers en keepers goede concentratie vergt. Gevoel voor timing is daarbij essentieel. Door een ongelukkige timing van de doelman van Oliveo in één van de eerste break-outs van Vires bracht hij de aanvaller ten val wat hem resulteerde in een twee minuten tijdstraf. De tweede keeper kon niet voorkomen dat de penalty die bij de overtreding toegekend werd de doellijn passeerde en na korte tijd gaf het scorebord een voordeel van enkele punten voor Vires aan.

Oliveo slaagde er niet in langszij te komen. Werd de winst in de vorige wedstrijd in de eerste tien minuten van de eerste en tweede helft zo goed als zeker gesteld, het tegendeel leek dit maal het geval. Het doel van de tegenstander werd weinig getroffen en de keeper had uitstekende stops. Lag het aan de oefenwedstrijd van de avond ervoor (in gelijke stand geëindigd), de plotselinge rake klappen van Vires of het fysieke spel? Het spel aan Oliveo-zijde werd gekenmerkt door balverlies, weinig systemen en een defensieve dekking. De tweede keeper zat niet lekker in het spel maar keerde wel een penalty en een fraaie bal met zijn gezicht. Een achterstand van een punt of acht heeft het scorebord ontsierd maar vlak voor rust werd het verschil in de zwakke eerste helft teruggebracht tot vier (12-16).

De rust werd door de keepers benut om warm te blijven terwijl het team in de kleedkamer werd voorzien van de nodige feedback van de trainer/coach. Deze feedback werd ter harte genomen en voordat Vires wist wat hen overkwam lagen er twee ballen achter elkaar in het doel achter de lange keeper. Deze snelheid van scoren werd door Oliveo niet volgehouden maar het spel begon er steeds attractiever uit te zien. Systemen werden gelopen, medespelers werden gevonden en de tegenstander stuitte op een sterkere, meer offensieve dekking.

Halverwege de tweede helft zag het er naar uit dat de theorie zich toch eens te gelde zou maken. Door een sterk collectief te vormen wisten de Oliveanen langzaamaan dichtbij te komen en het verschil kwam op één punt. Nog niet altijd werd de forse nummer 14 van Vires geweerd uit de negenmeter en de hoekspeler en cirkel kregen nog nét iets te veel ruimte maar de gelijke stand werd bereikt. Met een amplitude van één punt verschoof het voordeel van Vires naar Oliveo en vice versa. De keeper aan Oliveo-zijde had zich ten opzichte van de eerste helft goed hersteld en pakte nog een penalty en wat vrije doelkansen. Samen met een sterk collectief waarin ook een rol was weggelegd voor enkele A-junioren zorgde dat er voor dat de fluctuatie van het voordeel werd omgebogen in een krappe marge van twee punten in het voordeel van de thuisploeg. De mix van oude garde en jong talent wist dit voordeel te behouden waardoor de eindstand werd bepaald op 29-27.

Deze week staat er op donderdag een oefenwedstrijd tegen het schiedamse Ventura op het programma in de Margriethal te Schiedam. De volgende zondag is er voor de heren van Oliveo geen competitie. Het Rijswijkse Hercules komt de week erna om 12:30 laten zien wat zij waard is.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.