Gloudemans in top 10 Nederland

Sport 85 keer gelezen

Nootdorp - Nootdorps tennistalent Thomas Gloudemans (13) heeft in de tennisjeugd ranking de 10e plaats behaald voor zijn leeftijd categorie de 14 jarigen.

Afgelopen winter kondigde Thomas zich al aan door goed te presteren in de winter toernooien. Daarna werd er hard getraind, enkele toernooien in het buitenland gespeeld en als voorbereiding op de zomertoernooien werden enkele senior toernooien gespeeld.

In week 27 begon het serieuze werk met twee internationale toernooien in Nederland (Kampen en Meppel). In Kampen kwam Thomas niet verder dan de kwalificaties. In Meppel werden twee ronden in het hoofdtoernooi gewonnen. Voor beide toernooien werd wel de halve finale dubbel gehaald met zijn Canadese partner, Filip Obucina. Hiermee werden er weer internationale punten voor Thomas bijgeschreven. Dit heeft voordeel voor volgend seizoen, omdat je daarmee direct geplaatst wordt in het hoofdtoernooi.

Van 9 juli t/m 15 juli werd het eerste jeugdtoernooi in Haren (GR) gespeeld. Thomas begon sterk door in de tweede ronde een geplaatste speler te verslaan met 6-2, 7-6. halve finale werd gewonnen met 6-4, 6-0. De finale wist Thomas echter niet te winnen. Uitslag 6-1, 3-6, 3-6. De dubbel wist Thomas samen met zijn partner te winnen. Bij de prijsuitreiking werd Thomas geroemd om zijn aanvallende spel en zijn vele winners. Uiteraard werden ouders, wedstrijdleiding en de sponsor Polderman financiële dienstverlening uit Nootdorp bedankt. Voor de komende weken wordt het voor Thomas belangrijk om zijn positie te verdedigen en nog verder te stijgen op de nationale ranglijst.