EU- Ethiopische voetbaltoernooi

Sport 87 keer gelezen

Regio/Delft - Op 27 en 28 juli wordt op het sportveld van Vitesse Delft, Sportpark Tanthof Zuid, het Europees Ethiopische voetbaltoernooi gehouden. Het toernooi wordt door de heer Girma Cheru geopend.

Het Europese voetbaltoernooi, met een sterk cultuur accent, wordt nu voor de vijfde keer in Europa gehouden. Het heeft al eerder in Duitsland, België en Frankrijk plaatsgevonden. Op dit toernooi komen veel spelers en bezoekers met Ethiopische achtergrond en vrienden van Ethiopië. Vorig jaar brachten circa vierduizend mensen een bezoek aan het toernooi in Duitsland.

Tijdens het toernooi zijn er op vrijdag en zaterdag diverse festiviteiten .o.a vrijdag avond er is een film gedraaid over HIV/Aids aansluiting met debat met film directer van uit Ethiopië. Bezoekers kunnen genieten van Ethiopisch eten en er is van alles te koop met het thema Ethiopië. Voor jong en oud worden er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd en speciaal voor de kleintjes is er een luchtkussen. De opbrengsten komen ten goede aan diverse goede doelen in Ethiopië.

Het toernooi is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en plezier met elkaar te beleven. Dit geldt uiteraard voor iedereen, zowel mensen met Ethiopische achtergrond als voor degene die een band hebben met Ethiopië en/of Afrika.

Het voetbaltornooi wordt in zaterdagavond in Rotterdam afgesloten met een groot feest met bekende Ethiopische artiesten. Kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar. Het adres voor het feest is: Dynamostraat 27, 3083 AK Rotterdam. http://www.dpcdynamo.com/html/index.html.

Bewoners en bezoekers van Delft zijn van hart uitgenodigd om naar het toernooi te komen en deel te nemen aan de sportieve activiteiten naast het toernooi. Het festiviteit opent vrijdag om 9.00 uur en duurt tot zaterdag 22 uur. Het adres van Vitesse Delft is Henk van Reissenlaan 2.

Kom en proef het de Ethiopische sfeer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant