Schoolkostenregeling in Delft

Regio 22 keer gelezen

Regio/Delft - Kosten voor schoolreisjes, overblijven, noodzakelijke sportkleding of een internetabonnement. Vanaf komend schooljaar kunnen ouders met een laag inkomen, een tegemoetkoming in de indirecte schoolkosten van hun kinderen aanvragen bij de gemeente. De schoolkostenregeling is een aanvulling op de ondersteuning die het Rijk voor directe schoolkosten geeft en past binnen de Delftse armoedebestrijding.

Een schoolreis missen, geen geld voor sportkleding, niet internetten. De gemeente vindt financiële redenen geen argument om schoolactiviteiten te moeten laten schieten. De nieuwe schoolkostenregeling vergoedt deze kosten voor ouders met schoolgaande kinderen (basis- en voortgezet onderwijs) met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

De gemeente wil er alles aan doen om te zorgen dat ouders die recht hebben op de schoolkostenregeling tijdig te weten komen dat deze bestaat. De gemeente schrijft veel mensen direct aan en zoekt ook via de publiciteit contact. Met de nieuwe regeling neemt de gemeente de taak over van de Stichting Leergeld.

De nieuwe schoolkostenregeling is aanvullend op de rijksregelingen Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS) en de Wet studiefinanciering (WSF). Hieronder vallen de directe schoolkosten zoals de noodzakelijke boeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant