De VAK voor jongeren

Regio 54 keer gelezen

Regio/Delft - In het cursusaanbod van De VAK, centrum voor de kunsten van seizoen 2007/2008 is met name het jongerenaanbod deze keer heel opvallend. Na aanleiding van bijeenkomsten met jongeren van binnen en buiten De VAK is een divers aanbod ontwikkeld voor mensen van 12 tot 18 jaar.

De jongeren hebben zelf aangegeven wat ze aantrekkelijk vinden en zo heeft De VAK, soms samen met externe partners, korte cursussen en workshops geprogrammeerd. Op www.vak-delft.nl is via cursusaanbod/jongeren alles te vinden voor deze leeftijdsgroep.

Opvallend en nieuw zijn bijvoorbeeld Bandlifting (voor complete bands maar ook voor individuele zangers/instrumentalisten). De korte cursus draait vooral om samenspel, expressie, podiumpresentatie enzovoort. Deze cursus wordt gegeven bij SPOD.

Tijdens de zes lessen van de cursus P.A. zanginstallatie leren de deelnemers hoe ze er voor zorgen dat het publiek de goede sound krijgt te horen. Door zelf aan de knoppen te draaien of door de geluidstechnicus goede aanwijzingen te geven. De lessen zijn bij De VAK en de TU.

Manager2b: de ins en outs van een goede bandmanager. Het begeleiden, organiseren en stevig optreden als zakenwaarnemer van een band (in samenwerking met muziekstudio2GZ). Tijdens de cursus CD-design maken deelnemers kennis met de technieken van het maken van allerlei promotiemateriaal. CD’s, hoesjes, flyers. Wat houdt design in, hoe werkt de software enzovoort.

In De Nijverheid, bij dNA, krijgen cursisten alle gelegenheid om eens flink te experimenteren (i.s.m. muziekstudio2GZ). Ook video-editing, korte film, animatiefilms, Flash, modeatelier en clowning zijn nieuw bij De VAK. Inschrijven kan via www.vak-delft.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant