Controle recreatieverkeer

Regio 28 keer gelezen

Westland/Midden Delfland - Politie Haaglanden organiseerde zondag 15 juli tussen 12.00 en 19.00 uur een controle op het recreatieverkeer op de Westlandse wateren. Doel van deze actie was als opsporingsdiensten optreden tegen overtredingen op nautisch gebied en controle op het alcoholgebruik.

In totaal controleerden Politie Haaglanden, Zeehavendienst Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland, groenservice Provincie Zuid Holland en Natuurmonumenten circa 100 recreatieboten. De politie nam 29 blaastesten af. In 22 gevallen was er sprake van overtreding van de geldende regels.

Meer dan de helft van de overtredingen betrof het varen zonder motorvaartvergunning. Eén schipper werd aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies 880 ugl. terwijl de grens bij alcoholgebruik op het water bij 350 ugl. ligt. Andere overtredingen waren het besturen op een snelle motorboot onder de 18 jaar en overtredingen van de maximumsnelheid. Tevens werden 13 controles Visserijwet uitgevoerd. De politie organiseert samen met eerder genoemde partners in de zomer nog een integrale controle.

In het gebied Midden Delfland loopt momenteel het Groene milieuhandhavingsproject "Meer dan de som der delen". In het kader van dit project vinden er geregeld controles plaats op alle aspecten van de groene wetgeving, zoals jagen, stroperij, vissen, verstoren rust in natuurgebieden, wildkamperen, overlast boten. Deze controles vinden overigens op alle tijdstippen en bij alle weersomstandigheden plaats. Politie Haaglanden, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Recreatieschap Midden-Delfland, Groenservice Zuid-Holland/ Provincie Zuid-Holland en de politie Haaglanden zorgen samen voor het vaartoezicht in Delfland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant