VVD: 'Gebrekkig vervangend vervoer'

Regio 15 keer gelezen

Regio/Lansingerland - De VVD-fractie Lansingerland heeft het college van B en W van Lansingerland verzocht om in de raadsvergadering van donderdag 19 juli te antwoorden op een aantal vragen inzake de Randstadstail. Vooral het gebrekkige vervangend vervoer is aanleiding om deze kwestie weer aan de orde te stellen.

Dat de invoering van Randstadrail nog steeds niet gaat volgens plan is inmiddels bekend. Daarbij is het volgens de VVD maar de vraag of dit voor september wel het geval zal zijn. Tot haar ergernis heeft de VVD-fractie nu moeten vaststellen dat zelfs het vervangend vervoer niet goed is geregeld door de RET.

In het weekeinde van 7 en 8 juli is voor het vervangend vervoer onder meer gebruikgemaakt van bustaxi's. De vervoerscapaciteit was echter te klein, waardoor passagiers te lang (soms een uur) hebben moeten wachten op vervoer. Hoewel de vakantieperiode nadert, maken naar verwachting nog steeds veel inwoners in de komende periode gebruik van de Randstadrail.

Onzekerheid over de betrouwbaarheid van openbaar vervoer leidt er dan ook volgens de VVD toe dat potentiële passagiers de auto als alternatief gaan prefereren en niet terugkomen naar openbaar vervoer. De VVD vreest dat dit leidt tot ongewenste en onnodige filevorming op de toch al overvolle uitvalswegen van Lansingerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant