Laatste fase Biesland van start

Actueel 60 keer gelezen

Nootdorp/Den Haag- De laatste fase van Biesland is gestart. F. van Geffen, directeur van Vestia Nootdorp, sloeg daarvoor de officiële paal van fases 4 en 5 van het grootschalige woningbouwplan in de wijk De Bras in Ypenburg, dat wordt gerealiseerd door Kanters Bouwbedrijf uit Barendrecht. Biesland is een van de laatste deelplannen van de Vinex-locatie en omvat in totaal 490 koop- en huurwoningen.

Fases 4 en 5 vormen het sluitstuk en omvatten de bouw van de resterende 132 woningen en een apart project in de vorm van een hof, dat volledig voor Ceres Projecten in opdracht van Vestia wordt ontwikkeld. Dit hof bestaat uit 29 woningen, 16 appartementen en 1 zorgunit ten behoeve van begeleid wonen.

Biesland is ontwikkeld door Kanters Projektontwikkeling en vormgegeven door een vijftal architectenbureaus, te weten Faro Architecten, Heren5 Architecten, AA Architecten, Dill en Bonazzi Architecten en Box Architecten. De bureaus Faro en Heren5 fungeren bovendien als stedenbouwkundig ontwerper en supervisor. Van de 490 woningen neemt de Samenwerkende Woningcorporaties Ypenburg 180 woningen af voor de verhuur (Vestia) of verkoop. De huurwoningen komen her en der in het plan voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant