Deetman kondigt vertrek aan

Regio 50 keer gelezen

Den Haag - Wim Deetman heeft vandaag zijn afscheid als burgemeester van de gemeente Den Haag aangekondigd.

De 62-jarige Deetman bekleedde de functie sinds 1996. Daarvoor was hij onder meer minister van Onderwijs en Wetenschappen. Tussen 1989 en 1996 was hij voorzitter van de Tweede Kamer.

Vandaag stuurde burgemeester Deetman onderstaande mededeling naar de gemeenteraad naar aanleiding van zijn aanstaande benoeming tot lid van de Raad van State:

Geachte leden van de raad,

(...)

Terwijl het eind van mijn tweede ambtstermijn in zicht komt, doet de mogelijkheid zich voor nog een volwaardige stap in mijn loopbaan te zetten. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties draagt mij met instemming van de ministerraad voor als lid van de Raad van State.

Het besluit mij hiervoor beschikbaar te stellen was zeker niet eenvoudig. Aan de ene kant kijk ik uit naar deze nieuwe functie, waarin ik de kennis en ervaring kan delen die ik tot nu toe in mijn werk kon opdoen.

Aan de andere kant zou ik, zonder in grote woorden te vervallen, willen zeggen dat Den Haag - de mensen en alles wat de stad in zich heeft - mij bepaald niet onberoerd laat.

Bovendien zou alles onbegonnen werk zijn zonder het vertrouwen, dat ik in de afgelopen jaren heb mogen ondervinden binnen de gemeente en in het bijzonder van u als raad, van de wethouders en ambtenaren.

U en zij allen staan voor de publieke zaak, waaraan ik gelukkig ook in mijn nieuwe functie een bijdrage kan leveren. Maar voordat ik met ingang van het komende jaar hoop toe te treden tot de Raad van State, blijf ik mij uiteraard ten volle inzetten als burgemeester van Den Haag.

Hoogachtend,

W.J. Deetman

Reactie Politie Haaglanden op het aangekondigde afscheid van de heer Deetman:

Met het terugtreden van de heer Deetman verliest Politie Haaglanden een burgemeester en korpsbeheerder die verstand van zaken heeft en die oog heeft voor belangrijke details. De heer Deetman is voorts een burgemeester die zijn stad tot in de haarvaten kent, een man die zijn afspraken gestand doet en zijn rug recht houdt. Hij is een kritische korpsbeheerder, maar hij staat daar waar nodig voor zijn korps en dat wordt bij Politie Haaglanden zeer gewaardeerd.

Wij stellen ook vast dat ons korps en de Haagse bevolking nog een half jaar kunnen vertrouwen op de kwaliteiten en de inzet van de heer Deetman als burgemeester en korpsbeheerder.

Mr. H.P. van Essen

Korpschef Politie Haaglanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant