Delft pakt elf enge plekken aan

Regio 77 keer gelezen

Regio/Delft - Bewoners van Delft konden begin dit jaar enge plekken bij de gemeente Delft aanmelden. De gemeente heeft op basis van deze aanmeldingen elf enge plekken geselecteerd die zij gaat aanpakken. Deze plekken zijn met eenvoudige aanpassingen veiliger te maken.

Bij de selectie hanteerde de gemeente een aantal criteria. Zo moet de gemeente eigenaar zijn van de plek en de ‘enge’ plek moet eenvoudig aan te pakken zijn. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een lichtmast of het snoeien van begroeiing. En er wordt gekeken of er alternatieve routes zijn om de enge plek te mijden. Als uit de aanmelding bleek dat de plek wel aangepakt moet worden, maar dat het om een ingewikkelder maatregel gaat, dan wordt de plek meegenomen in grotere herstructeringsplannen van de gemeente.

In totaal zijn er 15 plekken aangemeld waarvan omwonenden vinden dat het een onveilige plek is. Daarvan worden elf plekken aangepakt. Een team van deskundigen van de gemeente en van de politie bekijkt nu welke maatregelen er precies moeten worden genomen. De maatregelen zijn altijd op basis van de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Vier van de vijftien aangemelde plekken zijn afgevallen, omdat die niet voldeden aan alle criteria. In elke wijk wordt minimaal één plek aangepakt.

De volgende plekken zijn geselecteerd en, bij een aantal zijn al concrete acties in gang gezet:

In Wippolder gaat om de hondenuitlaatstrook aan de Poortweg en de omgeving rond het speelpleintje aan de Mijnbouwstraat / Bauxietpad / Diamantpad.

In de Binnenstad is de Nickersteeg en het speelpleintje tussen de Donkerstraat en Harmen Kokslaan aangemeld.

In Buitenhof worden drie plekken aangepakt: het witte bruggetje aan het Componistenpad, het pad tussen de Van Rijslaan en Beethovenlaan en de Offenbachstraat achter de C1000. Deze plek wordt veiliger gemaakt tijdens de herinrichting van het Verdiplein.

In Hof van Delft / Voordijkshoorn wordt de poort aan de Ada van Hollandstraat / Raamstraat aangepakt.

In Tanthof komt extra verlichting bij de groenstrook tussen de Nijlhof, Dakarhof, Senegalhof en Olivier Tambopad.

In Voorhof wordt het fietspad/viaduct Martinus Nijhofflaan / Provincialeweg aangepakt, en in Vrijenban het onverlichte pad aan de Odulphusstraat 56-58

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant