Dagboek Telstar Open 2007

Sport 140 keer gelezen

Pijnacker - Op deze pagina zal de organisatie van het Telstar Open tennistoernooi elke dag een verslag schrijven met de laatste ontwikkelingen op en rondom de tennisbaan.

Het toernooi vindt plaats van 7 t/m 15 juli op het terrein van de tennisvereniging Pijnacker, Sportlaan 3. Iedere dag kunt u genieten van top tennis, met vier-drie partijen op de baan. Iedereen is van harte welkom.

Maandag

"Ondanks de grote hoeveelheid neerslag in de ochtend en middag, hebben wij een hele mooie tennisavond gehad. Met mede dank aan Adrie van de B(Kr)aan. Het was in het begin van de avond zelfs heel mooi zomer weer. Dit resulteerde in een hele drukke maandagavond. Beloofd dus veel voor de rest van de week.

In onze hoogste categorie zijn een paar mooie wedstrijden gespeeld. Deze waren tot het einde spannend. Verder was er een hele spannende wedstrijd in de heren dubbel 5. Joost en Joost wonnen deze wedstrijd met in de derde set een tie-break. De mannen aan de goede kant van de bar hebben hun best ook weer gedaan. De heer Mol met zijn Belgische partner hebben ook weer gewonnen. Ondanks dat het de laatste partij van de dag was en alle vier de spelers het gravel geproefd hadden, werd dit door de spelers bestempeld als de leukste wedstrijd uit hun carrière. (lokale helden uit de gemengd dubbel 7)."

Dinsdag

"Het was weer een heerlijke dag op Telstar Open te tennis vereniging Pijnacker. Rond kwart over vijf druppelde de eerste deelnemers binnen. De eerste partij van de dag was gelijk ook de langste partij die maar liefst bijna 3 uur duurde. Hierbij behaalde onze clubgenoot Marije Notemboom de winst met 6-3 5-7 6-2 van Angelique Zaal. De wedstrijdleiding had de plaatselijke regenbui even door gestuurd naar Bergsenhoek, waar het dus met bakken uit de hemel viel.

De wedstrijdleiding werd verrast door een cadeua van een teamlid, Tim van Pagée, als leuk kleinigheidje van de dag. Tim bracht voor ons allen een zonnebril mee om het mooie weer te bevorderen. Met deze positieve gedachten bleeft het ook een prachtige avond waarbij we van vele partijen hebben kunnen genieten. Zo won voor het eerst de schaap van de vos. De heer Schaap won met 6-1 6-2 van de heer Vos. Verdere uitslagen zijn natuurlijk te bezichtigen op onze site www.summerslams.nl. De laatste deelnemers verlieten om kwart voor 1 de baan waarna zij nog gezellig van een drankje hebben genoten."

Woensdag

"Mede door het goede weer hebben we alle partijen weer kunnen afronden. De topwedstrijden die gepland waren, zijn niet allen goed uitgevallen voor de plaatselijke helden. Alleen alexander heeft zijn wedstrijd weten te winnen. De plaatselijke ‘red devils’ hebben in de heren dubbel 3 gewonnen, waardoor ze nu uitkomen tegen Bas Ruigrok en Fabian Stoelinga.

Er werd niet alleen getennist op het rode gravel, maar ook op een groot scherm. Tijdens het spelen op de Wii werden er grote duels uitgevochten. De uiteindelijke winnaar is geworden: onze eigen ALI BABBA! Tijdens het toernooi, zowel op de baan als op het scherm, zijn er foto’s genomen door de paparazzi die rondloopt op het park. Mocht u staan op de foto’s of wilt u kijken wie er gespot is op het park. Ga dan snel naar de fotopagina!

De laatste deelnemers verlieten de baan om half 2. Maar ondanks dat de laatste partij laat was afgelopen is de woensdagavond niet al te laat geworden, want morgen komt er een suprise disco met speciale acts. Dus kom gerust langs en feest mee!"

Donderdag

"Helaas hebben we vandaag niet alle wedstrijden op ons eigen park kunnen spelen i.v.m de regen. Rond 18.00 uur waren er bij ons namelijk maar 2 banen bespeelbaar. We zijn daarom uitgeweken naar NTC (Nootdorpse tennisclub) en naar Tenniphil (TU Delft).

Hierdoor hebben we gelukkig wel alle wedstrijden die we gepland hadden voor vandaag gespeeld. Tussen alle wedstrijden zat wel 1 hele bijzondere in de HE 5, Nanko Bouman en Derwin v.d. Berg hebben derde set tie-break gespeeld en deze tie-break heeft Nanko gewonnen met 15-13. Een erg spannende pot dus!

Gelukkig konden de wedstrijden die later op de avond gepland waren gewoon in Pijnacker gespeeld worden. Dat was niet alleen fijn voor de gezelligheid van het toernooi, maar ook voor de feestavond met disco Surprise! Er is veel gedanst, gezongen en gelachen. Kortom, een groot succes!

Vrijdagavond Feest! De Band Galaxy gaat er deze avond voor zorgen dat het dak eraf gaat! In het voorprogramma zal Michael Moerman gaan zingen. Alle reden om naar ons gezellige park te komen!"

Vrijdag

"Het was mooi zomerweer en misschien wel iets te warm om een potje tennis te spelen. Ondanks het warme weer heeft iedereen lekker kunnen spelen en hebben we alle wedstrijden kunnen afronden.

’s Avonds kwam DJ Gallaxy met zijn drive-in show. Het was een gezellige avond en iedereen ging volop uit zijn dak. Het was een erg drukke en leuke avond. Kortom het was weer een top avond! Om 03:00 uur was de avond afgelopen."

Zaterdag

"De zaterdag begon goed. Erg goed weer, leuke wedstrijden en allemaal kleine oogjes van de succesvolle feestavond van vrijdag. Er waren erg veel mensen van Pijnacker én de wedstrijd leiding die mochten aantreden. Daar is erg van genoten. Opvallend was dat baan 3 bijna heel de dag door mensen van Pijnacker in gebruik was. Ideaal voor het thuis publiek.

Nog iets wat heel opvallend was waren de vele 3-setters. Dat zorgde voor onverwachte uitslagen. Nanda Wubben die won met een tie break in de 3e set van Laura van linden heel knap! Helaas konden de “Red Devils” in hun wedstrijd de 3e set niet pakken en verloren van het delftse duo Jeroen Paap en Stefan vd Krogt. Ook Alexander van Etten wist de 3e set van zijn partij niet te winnen. Hij verloor van Senne Braun. Door de vele lange wedstrijden liep het schema een klein beetje uit. Maar door het uitstekende tennis weer was het voor de spelers en hun fans geen probleem."

Zondag

"De week van de Telstar open 2007 is weer snel gegaan. De gehele week waren de weergoden ons gunstig gezind. Zaterdag was een topdag met mooie partijen. De tegenstanders waren steeds meer aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een hoop 3 setters. Gister zondag zijn de finales van de Telstar open gespeeld.

Zondagochtend begonnen we vol goede moet aan de laatste halve finales. Helaas zijn een aantal van deze partij niet afgespeeld door de vele regen en onweer die ons park bereikte. Voor de finales moesten we helaas uitwijken naar de hallen bij Dekker Zoetermeer en het Delfsche hout. Toch zijn er een boel mooie wedstrijden gespeeld.

Natuurlijk een aantal van onze plaatselijke helden die niet ongenoemd mogen blijven: Ben van Etten en Nico Wubben die verrassend de HD7 35+ wonnen. Marieke Wit werd 2de in de DE4. Marianne Mieremet en Ferry van Lier (onze voorzitter) die van Jan Soeterbroek en Reina van Schie-Bertrums wonnen in de GD 7 35+. Iris van de Meer met Geert Schnitzler wonnen de GD5 van Rian en Inge Redeker.

De HE3 is gewonnen door Bas Ruigrok die in zijn speech aanhaalde dat hij blij was dat hij in de hal tegen Tim van Leeuwen moest omdat hij anders niet wist hoe de partij verlopen was. De DE3 is uiteindelijk gewonnen door Fleur van Haasteren die in 3 sets won van Nanda Wubben. Nanda Wubben won overigens wel de DD3 met Linda Ruigrok. Al met al was het zeker een top week. Nu is het aan de Nootdorp open om de summerslams reeks 2007 af te sluiten."

Klik hier voor meer foto's

Links

› Website Telstar Open

› Route

› Schema

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant