Excursie de Sloot

Algemeen 52 keer gelezen

Regio - Op woensdag 11 juli organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) een excursie Het leven in de Sloot. Belangstellenden worden uitgenodigd zich om 19:30 uur te verzamelen bij de ingang van het recreatiegebied Het Prinsenbos, Grote Achterweg, Naaldwijk. Samen met de deelnemers wordt het waterleven bekeken en de kwaliteit daarvan bepaald.

Deze excursie wordt georganiseerd van het jaarthema Kikkers, padden en salamanders. Met dit jaarthema wil de KNNV weten waar deze dieren voorkomen. Een zoekkaart is hiervoor beschikbaar. Deze zoekkaart is te verkrijgen bij de bibliotheek

Zoekkaart

Zag u een Kikker, pad of salamander?

Vraag een zoekkaart aan: (015) 214 36 75 (na 18:00 uur) of via afd.RegioDelft@knnv.nl. Ook via onze website www.knnv.nl/afd.RegioDelft kunt u deze dieren melden en vragen stellen.

De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Westland, Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk (zuid) en Ypenburg. De kaarten zijn ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Wat is en doet de KNNV

De KNNV afd. Regio Delft is de natuurvereniging voor Delfland (de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De natuurvereniging probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N’s: natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming.

Er worden activiteiten georganiseerd zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen. Ook steken zij hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. De KNNV laat zijn stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft

Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren op KNNV Nieuws; een wekelijkse email uitgave. Stuur een email aan afd.RegioDelft@knnv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant