12e Nootdorpse halve marathon

Sport 57 keer gelezen

Nootdorp - Op zondag 24 juni organiseert de Nootdorpse IJsclub alweer voor de twaalfde keer de Halve Marathon van Nootdorp. Ook staan er een aantal lopen over een kortere afstand op het programma. De traditionele afsluiting van het loopseizoen biedt dus voor elke atleet wat wils.

De Nootdorpse IJsclub heeft de doelgroep weer wat uitgebreid. Sinds enkele maanden wordt tijdens de Dobbelopen ook een peuterloop over 750 meter georganiseerd. De kinderlopen trekken steeds tientallen deelnemers, waaronder zich de nodige talentjes bevinden. Op 24 juni hoopt de organisatie heel wat van die deelnemers terug te zien.

Startschot door Rita Verdonk

De inschrijving is geopend vanaf 9.30 uur en het eerste loopnummer start om 10.45 uur. Dan gaan de kinderen voor de 750 en 1500 meter van start. Een kwartier later, om 11.00 uur, worden de overige atleten door Rita Verdonk ‘weggeschoten’. Dan is het mogelijk om ruim 3, 5, 10 of 15 kilometer te lopen. En natuurlijk zullen de meeste deelnemers uit die groep gaan voor de halve marathon: 21,1 kilometer.

Wijzigingen in het parcours

In het parcours zijn dit jaar wat wijzigingen aangebracht. Zo is het stuk door de Delftse Hout ingekort, waardoor de lopers nog minder met ander verkeer geconfronteerd worden. Nu passeren zij al eerder het finishgebied, maar hebben dan nog wat kilometers voor de boeg. Het biedt de organisatie de gelegenheid om bij eventuele warme weersomstandigheden een extra drankpost in te richten. Er is water en sportdrank op 6, 11 en 16 kilometer voorradig. Voor de eerste drie heren, de eerste dame en de eerste Nootdorper is een leuke prijs beschikbaar. Het inschrijfgeld voor de halve marathon bedraagt € 8,- en alle deelnemers ontvangen na afloop een mooi T-shirt.

In de toekomst een stratenloop?

Een grote groep van 35 vrijwilligers begeleidt de lopers tijdens de route en waakt over de veiligheid. Binnen de organisatie wordt overigens druk nagedacht over een uitbreiding van het ‘looppakket’ en wel in de vorm van een stratenloop. Uiteindelijk bewijst het aantal deelnemers bij de maandelijkse Dobbeloop en de in het verleden georganiseerde halve marathons dat er in de regio meer dan voldoende interesse is in het deelnemen aan loopwedstrijden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant