Nieuwe reizigers website Connexxion

Algemeen 52 keer gelezen

Regio - Vervoersmaatschappij Connexxion heeft sinds deze week een nieuwe website. Hiermee maakt Connexxion de stap van een vooral informatieve naar een interactieve website. Reizigers kunnen nu via ‘MijnConnexxion’ hun eigen busboekje samen stellen.

Daarnaast heeft de nieuwe site provinciepagina’s met daarop alle vervoersmogelijkheden die Connexxion biedt in de regio. De nieuwe website biedt een platform waarop reizigers hun eigen wensen specifiek kenbaar kunnen maken. Met ‘MijnConnexxion’ stelt de reizigers een online busboekje samen van zijn favoriete busdiensten. Daarnaast kan hij zich abonneren op een e-mailservice, zodat hij op de hoogte gehouden wordt van actuele wijzigingen in zijn busboekje.

Het informatieniveau van de nieuwe website is verhoogd dankzij provinciepagina’s. De dienstregelingen en haltevertrektijden zijn landelijk op te vragen, maar de bezoeker kiest eerst zijn startprovincie. Hierop zijn alle vervoersvormen (bus, trein, taxi, tram of boot) in de regio gemakkelijk te vinden, inclusief informatie over tarieven, vertrektijden en eventuele wijzigingen in de dienstregeling.

De nieuwe website is voor Connexxion de eerste stap naar een integraal platform voor alle denkbare reishandelingen. In de tweede fase – later dit jaar - wordt het ook mogelijk om transacties te verrichten. De aanschaf van abonnementen, het opladen van ov-chipkaart en het boeken van een taxirit zijn daar voorbeelden van. Ook komt er een reisplanner van deur-totdeur.

De website van Connexxion is te vinden op: www.connexxion.nl.

In 2006 bezochten ruim 5.2 miljoen mensen de website van Connexxion en daarbij werden meer dan 22 miljoen pagina’s opgevraagd. Daarmee is de site een van de best bezochte OV-sites.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant