Ouderen-Radio Pijnacker Nootdorp

Algemeen 37 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Voorleesstoel, een project van de Bibliotheek Pijnacker-Nootdorp, dinsdagavond en zondagmorgen vroeg, in de uitzending van de Ouderen-Radio “Tussen Zeven en Negen”.

Corrie Cools ontvangt de projectleidstrer Tanja Verspeek, die vertelt over Opa’s en Oma’s die aan kleuters tussen 3 tot 6 jaar gaan voorlezen en noemen dat ‘De Voorleesstoel” dat landelijk valt onder “Boekenpret” dat op scholen gedaan wordt met peuters en kleuters.

Voor de ‘voorleesstoel’ dat zo mogelijk in augustus vanstart gaat, zijn tientallen ouderen nodig die in de bibliotheek op gezette tijden aan aan kleuters gaan voorlezen. Het Oma-Opa-idee voor kleuters heeft mede als doel het concentratieverlies door te veel TV-kijken bij de kinderen weer terug te brengen tot betere concentratie. De aandacht bij het voorlezen is groot bij de kleuters, zo leert de praktijk, zegt Tanja Verspeek in de uitzending. Dat deze aanpak ook het zelf meer lezen stimuleert, zijn Corrie Cools en Tanja Verspeek het roerend met elkaar eens.

Dinsdagavond en zondagmorgen-vroeg- in het tweede uur bij de Ouderen-Radio De “Voorleesstoel” voor kleuters en ouderen! In het eerst uur het populaire programma “Sentimental Journey” met dit maal small-combo-swing, een herhalingsprogramma door Lia Holierhoek gepresenteerd.

Ouderen-radio via omroep Excellent: kabel Pijnacker 93.1 en in Nootdorp 92.9 en via de ether 105.2 en 105.6 fm.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant